Ο Ολυμπιακός με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Aλμπέρτο Μποτία πέρασε νικηφόρα την Κυριακή από το Περιστέρι, συνεχίζοντας την προέλασή του στη Super League.

Οι «ερυθρόλευκοι» με τον Ισπανό αμυντικό να βρίσκει δύο φορές δίχτυα με κεφαλιά (59′, 63′) επικράτησαν με 2-1 του Ατρομήτου και διεύρυναν το απόλυτο νικών τους στους οκτώ αγωνες, φιγουραροντας φυσικά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γκολ με το οποίο μείωσαν το σκορ οι γηπεδούχοι το πέτυχε ο M. Στόιτσεφ στο 75ο λεπτό.

Η επιλογή του Μάρκο Σίλβα να παρατάξει στο Περιστέρι την ίδια ενδεκάδα με αυτή που κατέβασε στο «Μάκσιμιρ» εναντίον της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τέσσερα 24ωρα νωρίτερα, δεν απέφερε καρπούς.

Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν πολύ καλά «διαβασμένοι» στον αγωνιστικό χώρο, δεν άφησαν καθόλου χώρους στους αντιπάλους τους, ενώ η κίνηση του Γρηγορίου να βάλει τον Γοδόι πάνω στον Φορτούνη αποδείχθηκε…ματ, με τον Αργεντινό να γίνεται «σκιά» του διεθνούς μέσου και να μην του επιτρέπει να φανεί καθόλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα 45λεπτο με μία καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό στις καθυστερήσεις του, μάλλον, ήταν κάτι ασυνήθιστο για τους «ερυθρόλευκους», τουλάχιστον, στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η κεφαλιά του Ιντέγε στο 45΄+1 από κόρνερ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος. Η ομάδα του Σίλβα δεν είχε ενέργεια, έκανε πολλά λάθη στην τελική πάσα και χάρις στο Ρομπέρτο (και πάλι) μπήκε στ΄ αποδυτήρια με την εστία της ανέπαφη.

Ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα που έχασε τεράστια ευκαιρία για να προηγηθεί στο 39΄, όταν μετά τη γυριστή κεφαλιά του Λε Ταλέλ στο δεύτερο δοκάρι ο Γοδόι από πολύ κοντά έπιασε το σουτ κι ανάγκασε τον Ρομπέρτο σε μεγάλη επέμβαση.

Με καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Ο Σεμπά βρήκε χώρο έξω από την περιοχή κι έπιασε το δυνατό σουτ, με τον Γκορμπούνοφ να διώχνει προσωρινά αλλά δε βρέθηκε στην πορεία της μπάλας παίκτης των φιλοξενούμενων για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σαφώς πιο πιεστικοί στην επανάληψη και στο 58΄ από το σουτ του Σεμπά και την κόντρα στον Λαζαρίδη, η μπάλα πήρε ύψος και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκορμπούνοφ. Ένα λεπτό μετά ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με την καρφωτή κεφαλιά του Μποτία μετά από το κόρνερ του Πάρντο.

Το ματς έδειχνε να τελειώνει στο 63΄. Πάλι από «στημένη» φάση, αυτή την φορά από το φάουλ του Φορτούνη, ο Μποτία βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι κι εκμεταλλευόμενος την τραγική αντίδραση των αμυντικών του Ατρόμητου και του Γκορμπούνοφ, με κεφαλιά σε άδεια εστία πέτυχε το 2-0 (4ο γκολ σε 5 ματς για τον Ισπανό).

Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και στο 75΄ με το σουτ του Μίλος Στόιτσεφ από το ύψος της μεγάλης περιοχής ξαναμπήκαν στο ματς (1-2). Στο 78΄, μάλιστα, λίγο έλλειψε να ισοφαρίσουν, αλλά το γύρισμα του Μαρσελίνιο προς τον Λε Ταλέκ δε βρήκε τον Γάλλο που ήταν… φάτσα με το άδειο τέρμα.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος ο Ατρόμητος απείλησε και πάλι με την ισοφάριση, αλλά και πάλι ο Ρομπέρτο έδειξε την κλάση του διώχνοντας σε κόρνερ το κοντινό σουτ του Μίλος Στόιτσεφ.

Aτρόμητος-Ολυμπιακός 1-2

Γκολ: 59′, 63′ Mποτία (Ολυμπιακός), 75′ M. Στόιτσεφ (Ατρόμητος)

Κίτρινες: Λε Ταλέκ, Ουσέρο, Λαζαρίδης – Μιλιβόγεβιτς, Σεμπά

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Μ.Γρηγορίου):
Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης (17΄ λ.τ. Μπ.Στόιτσεφ), Λαζαρίδης, Μπίτολο, Γοδόι, Ουσέρο, Μπρίτο (62΄ Μαρσελίνιο), Ούμπιδες (68΄ Μίλος Στόιτσεφ), Πίτου Γκαρσία, Λε Ταλέκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μ.Σίλβα):
Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης (76΄ Ντομίνγκες), Σεμπά, Πάρντο (72΄ Ερνάνι), Ιντέγε (90΄+1 Φινμπόγκασον).

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης