Η μητέρα των μαχών, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, θα λάβει δράση τη Δευτέρα (18.45 – ΝΕΤ) στο κλειστό του ΟΑΚΑ, σ’ ένα ντέρμπι, που δεν αναμένεται να μας αποκαλύψει τον… Πρωταθλητή, αλλά είναι δεδομένο ότι θα δώσει προβάδισμα – ακόμη και τίτλου – στο νικητή!

Πράσινο ή κόκκινο; Που θα κάτσει η μπίλια; Ο Δημήτρης Παπανικολάου, έχοντας φάει με το κουτάλι τα ντέρμπι των αιωνίων στο μπάσκετ μίλησε στη zougla.gr για την αναμέτρηση της Δευτέρας.

-Δημήτρη, τι πρέπει να περιμένουμε να δούμε στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν;

«Είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε τις δύο ομάδες και είναι βέβαιο ότι στην πορεία της σεζόν θα βελτιώσουν την εικόνα τους. Ωστόσο είναι πολύ καλό για το μπάσκετ, που έχουμε ένα ντέρμπι τόσο νωρίς και δημιουργεί τεράστιο ενδιαφέρον στον κόσμο».

-Οι πρώτες εικόνες από τις δύο ομάδες, τι γεύση σου αφήνουν;

«Ο Παναθηναϊκός, όπως είπε και ο προπονητής του, θέλει να παίξει ένα σκεπτόμενο μπάσκετ. Το καλοκαίρι άλλαξαν πολλά πρόσωπα και είναι λογικό να θέλει περισσότερο χρόνο να μονταριστεί.Ο Ολυμπιακός έχει τους ίδιους παίκτες με πέρσι. Θα επιδιώξει να βγάλει ενέργεια στο παρκέ και να συνεχίσει από την περσινή σεζόν».

-Θεωρείς ότι έχουν κενά, που έπρεπε ή πρέπει να τα καλύψουν μεταγραφικά;

«Δεν μπορούμε να το κρίνουμε από τόσο νωρίς, αλλά όσο ξέρουν οι δύο προπονητές τις ομάδες τους, δεν τις ξέρει ο κόσμος όλος».

-Υπάρχει φαβορί;

«Όχι δεν υπάρχει, για τον απλούστατο λόγο ότι έχουν παίξει ελάχιστα παιχνίδια και δεν ξέρουμε πως θα παρουσιαστούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Ο νικητής θα γίνει αυτομάτως το φαβορί για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, με δεδομένο ότι θ’ αποκτήσει και το ψυχολογικό αβαντάζ;
«Έχουμε πολύ δρόμο για να μιλήσουμε από τώρα για φαβορί. Άλλωστε λογικά οι δύο ομάδες θα φτάσουν στον τελικό των πλέι όφ και εκεί θα ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους. Ωστόσο για το ματς της Δευτέρας, θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός έχει ένα μεγαλύτερο άγχος, αφού είναι γηπεδούχος και είναι λογικό να νιώθει την… υποχρέωση της νίκης».

-Η απουσία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς από τον πάγκο του Παναθηναϊκού, μετά από δεκάδες μονομαχίες με τον Ολυμπιακό, θα παίξει το ρόλο της;
«Δεν νομίζω. Ο Ομπράντοβιτς δεν είναι πλέον στον Παναθηναϊκό. Άλλωστε στο συγκεκριμένο παιχνίδι υπάρχει το αντίπαλο δέος, ο Ολυμπιακός. Όλα τα βλέμματα θα πέσουν πάνω στον αντίπαλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης