Στο πένθος βυθίστηκε την Πέμπτη το ιταλικό ποδόσφαιρο, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών ο Στέφανο Μποργκονόβο, μετά από πολύχρονη και άνιση μάχη με την Αμυοατροφική Πλευρική Σκλήρυνση (ALS).

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Φιορεντίνα και της Μίλαν χτυπήθηκε από την ασθένεια το 2006 και το δημοσιοποίησε δύο χρόνια αργότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους τελευταίους μήνες της ζωής του παρότι δεν μπορούσε να κινήσει κανένα μέλος του σώματός του, έγραψε την αυτοβιογραφία του χρησιμοποιώντας μόνο τα μάτια του για να ελέγξει τον ειδικό πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου στον υπολογιστή.

Ο Μποργκονόβο έπαιξε στη Μίλαν από το 1986 έως το 1990 και ήταν αναπληρωματικός του Μάρκο Φαν Μπάστεν τη σεζόν 1989-1990, όταν οι “ροσονέρι” κατέκτησαν το κύπελλο Πρωταθλητριών.

Ωστόσο, ήταν ένας εξαίρετος επιθετικός κι έτσι αναζήτησε την καταξίωση στη Φιορεντίνα αμέσως μετά. Πράγματι, στην παραμονή του στη Φλορεντίνα ο Μποργκονόβο αποτέλεσε σπουδαίο δίδυμο με τον Ρομπέρτο Μπάτζιο. Έπαιξε ακόμα στην Πεσκάρα, την Ουντινέζε και τη Μπρέσια, πριν “κρεμάσει τα παπούτσια του” το 1995 σε ηλικία μόλις 31 ετων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αμυοατροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS) είναι μια σοβαρή νευρολογική πάθηση που προκαλεί μυϊκή αδυναμία, αναπηρία και τελικά θάνατο. Η ALS συχνά ονομάζεται νόσος του Lou Gehrig, από τον διάσημο αμερικανό παίκτη του μπέιζμπολ που πέθανε το 1941 από τη συγκεκριμένη ασθένεια.

«Σε ευχαριστώ για όσα δίδαξες σε όλους μας. Αντίο Στέφανο» έγραψε στο Twitter ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι, συμπαίκτης του Μπόργκονόβο στη Μίλαν πριν από περίπου 25 χρόνια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης