Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Απόστολος Χρήστου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων/νεανίδων, που διεξάγεται στο Πόζναν.

Ο 17χρονος αθλητής του ΓΣ Περιστερίου τερμάτισε τρίτος στον σημερινό τελικό των 50μ. ύπτιο με 25.76 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με την επίδοσή του να αποτελεί και νέο πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων (το προηγούμενο ήταν δικό του με 25.97, από τις 13 Ιουνίου, στο μίτινγκ “Σέτε Κόλι” στη Ρώμη).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον ίδιο τελικό συμμετείχε και ο Μιχάλης Κοντιζάς, ο οποίος τερμάτισε έκτος με 26.05. Τις δύο πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι Ρώσοι Γκριγκόρι Ταρασέβιτς (25.46) και Εβγκένι Σέντοφ (25.55). Στον ημιτελικό, που είχε γίνει νωρίτερα το απόγευμα, ο Χρήστου είχε περάσει ως τέταρτος με 25.98 και ο Κοντιζάς ως έκτος με 26.05.

Η Ελένη Κουτσουβέλη συμμετείχε εν τέλει στους ημιτελικούς των 100μ. ύπτιο ως επιλαχούσα, καθώς αποσύρθηκε αθλήτρια που είχε προκριθεί το πρωί. Η κολυμβήτρια του Νηρέα Γέρακα κατετάγη 14η με 1:04.48 και δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον αυριανό τελικό.

Η διοργάνωση ολοκληρώνεται αύριο, με τελευταία ελληνική συμμετοχή αυτή του Φώτη Μυλωνά στα 50μ. ελεύθερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης