Ο Πλατανιάς, στο ντεμπούτο του Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο του, «φρέναρε» τον Παναθηναϊκό υποχρεώνοντας τους «πράσινους» σε ήττα, στο μεταξύ τους ματς που διεξήχθη την Κυριακή στα Περιβόλια των Χανίων, για τη 12η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα έχασε με 2-1 από τους «ερυθρόλευκους» και έτσι δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματά της, μετά τις νίκες επί του ΠΑΟΚ και της Μάριμπορ για το ελληνικό πρωτάθλημα και το Europa League αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «πράσινοι» στο σημερινό παιχνίδι έκαναν εμφάνιση που θύμισε ημέρες… Ζεσουάλδο Φερέιρα, ωστόσο τα σφυρίγματα του διαιτητή Αρετόπουλου (ειδικά η λανθασμένη υπόδειξη πέναλτι στο δεύτερο γκολ των Κρητικών) έπαιξαν μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 38′ με γκολ του Ουκάρ και διπλασίασαν τα τέρματά τους με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αναστασάκου, ενώ το «τριφύλλι» μείωσε από την «άσπρη βούλα» στο 70’ με τον Τοτσέ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός τελείωσε το ματς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Ζέκα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 84′.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας

«Πισωγύρισμα» αποτέλεσε για τον Παναθηναϊκό το παιχνίδι στα Περιβόλια Χανίων, καθώς δεν πραγματοποίησε καθόλου καλή εμφάνιση και έδωσε πολλά δικαιώματα στους γηπεδούχους.

Οι «πράσινοι» παρατάχθηκαν απέναντι στους νεοφώτιστους με αρκετές απουσίες (Βιτόλο, Χριστοδουλόπουλος, Πίντο, Κουίνσι, Μπουμσόνγκ και Σο), με αυτήν του Βιτόλο να βγάζει… μάτια. Κι αυτό γιατί ο Λαγός, που ήταν ο μοναδικός αμυντικός μέσος στο 4-3-3, δεν μπόρεσε να «υπερνικήσει» τους Αγκιλέρα και Κάλαϊτζιτς, με αποτέλεσμα το «τριφύλλι» να χάσει από νωρίς τη μάχη του κέντρου.

 

Η ομάδα του Αναστασιάδη μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και είχε μία πολύ καλή ευκαιρία με τον Μιρτσέτα στο 13ο λεπτό, όταν ο παίκτης του Πλατανιά, ύστερα από ωραίο συνδυασμό με τον Αναστασάκο, έπιασε το σουτ από το ύψος του πέναλτι και ανάγκασε τον Καρνέζη σε εντυπωσιακή επέμβαση. 

 

Οι «πράσινοι» στη συνέχεια ισορρόπησαν το ματς, είχαν την κυκλοφορία, ωστόσο δεν μπόρεσαν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Κηπουρού, καθώς η οπισθοφυλακή των γηπεδούχων λειτουργούσε άψογα.

 

Στο 22ο λεπτό πάντως, ο Παναθηναϊκός σκόραρε με τον Τοτσέ, ωστόσο το γκολ του ακυρώθηκε. Έπειτα από κάθετη πάσα του Ζέκα, ο Ισπανός στράικερ έφυγε από κανονική θέση και βρέθηκε απέναντι στον Κηπουρό, αλλά ο βοηθός υπέδειξε λανθασμένα οφσάιντ. 

 

Μετά, οι γηπεδούχοι ανέκαμψαν, ανέβασαν ρυθμό, έχασαν ευκαιρίες με τους Ποτουρίδη (28′) και Αργυρόπουλο (34′) και έφτασαν στο γκολ με το εξαιρετικό πλασέ του Ουκάρ στο 38′, ενώ δύο λεπτά αργότερα «άγγιξαν» και το 2-0 με τον Μιρτσέτα.

Ίδιο ήταν το σκηνικό του ματς και στο β΄ μέρος, με τον Πλατανιά να έχει οχυρώσει τα μετόπισθέν του,  καταφέρνοντας παράλληλα να κάνει αισθητή την παρουσία του στα καρέ του Καρνέζη.

Πάντως, οι Χανιώτες πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων, χάρη στο δώρο του διαιτητή Αρετόπουλου. Ο ρέφερι του συνδέσμου Τρικάλων «ανακάλυψε» πέναλτι σε πέσιμο του Κάλαϊτζιτς στην περιοχή χωρίς να τον ακουμπήσει ο Βύντρα.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Αναστασάκος, που ήταν ψύχραιμος και νίκησε τον Καρνέζη, κάνοντας το 2-0 στα Περιβόλια.

Στη συνέχεια, οι «πράσινοι» αντέδρασαν και μείωσαν με τον ίδιο τρόπο, ήτοι με εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε ο Μαυρίας από τον Τζανη. Ο Τοτσέ κατάφερε να κάνει το 2-1 και στη συνέχεια όλος ο Παναθηναϊκός βγήκε μπροστά για να ισοφαρίσει.

Εντούτοις, το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε ποτέ για το «τριφύλλι», καθώς στο 84’ ο Βελάσκες έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, με την κεφαλιά που επιχείρησε να περνάει πάνω από το δοκάρι.

Το μόνο που άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Αρετόπουλου ήταν οι αριθμητικές ισορροπίες στο ματς, αφού στο 84΄ ο Ζέκα είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. 

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 

Κίτρινες:
Τοτσέ, Βύντρα, Ζέκα, Ποτουρίδης, Αγκιλέρα, Πετρόπουλος, Μαραγκουδάκης, Αναστασάκος.

Κόκκινες: Ζέκα (85’).

Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Αργυρόπουλος (62′ Μαραγκουδάκης), Τζανής, Κανακούδης, Αναστασάκος, Μιρτσέτα (60′ Γκονζάλες), Αγκιλέρα (Ναζλίδης), Κάλαϊτζις, Ουντότζι, Ουκάρ, Ποτουρουρίδης.

Παναθηναϊκός (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Βελάσκες (79′ Πετρόπουλος), Σπυρόπουλος, Λαγός, Ζέκα, Σισοκό, Φορναρόλι (64′ Χουχούμης), Τοτσέ, Μαυρίας.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης