Ο Φερνάντο Σάντος μίλησε για την πορεία της Ελλάδας στο Euro 2012 και τόνισε ότι η πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν ικανοποιητική. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον επόμενο στόχο της ομάδας, που είναι η πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

«Αν αποκλείσουμε το Euro 2004, που είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, η Ελλάδα δεν είχε τέτοια παρουσία σε μεγάλη διοργάνωση. Δείξαμε πως είμαστε μία ομάδα με οργάνωση και φιλοδοξίες. Οι Έλληνες είναι περήφανοι για την εικόνα που παρουσιάσαμε. Ασφαλώς στο ποδόσφαιρο πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αλλά συνολικά είμαι πολύ ικανοποιημένος. Στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, τα πήγαμε καλά» είπε αρχικά ο Πορτογάλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στο ματς με τη Γερμανία δεν είχαμε την αυτοπεποίθηση που έπρεπε. Μπήκαμε μέσα στο ματς λίγο φοβισμένοι. Άλλο πράγμα είναι να αμύνεσαι οργανωμένα κι άλλο να το κάνεις χωρίς αυτοπεποίθηση και να μην πιστεύεις πως μπορείς να σκοράρεις» πρόσθεσε, ενώ δεν έκρυψε τη φιλοδοξία του εν όψει… Βραζιλίας. «Θα είναι όνειρο για εμάς η πρόκριση στο Μουντιάλ του 2014».

Για την Πορτογαλία ανέφερε: «Η Πορτογαλία έκανε εξαιρετική πορεία στο Euro 2012. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Πάουλο Μπέντο και τους παίκτες. Στον ημιτελικό αντιμετωπίσαμε μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο και παίξαμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Όλα τα αποτελέσματα ήταν πιθανά. Στα 90 λεπτά της κανονικής διάρκειας είχαμε σπουδαίες ευκαιρίες. Η παρουσία της εθνικής ομάδας έκανε τον κόσμο στην Πορτογαλία, αλλά και μένα, περήφανο».

Eπιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης