Μία σπουδαία νίκη που τον κρατάει στο παιχνίδι της πρόκρισης πέτυχε ο Παναθηναϊκός στον πρώτο του αγώνα με την Μπριζ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «πράσινοι» αν και βρέθηκαν να πίσω στο σκορ, ενώ αγωνίστηκαν και για ένα ολόκληρo ημίχρονο με 10 παίκτες, κάνοντας κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο της κατάμεστης Λεωφόρου, κατάφεραν να επικρατήσουν με 2-1 των Βέλγων και πλέον θα πάνε στον επαναληπτικό της ερχόμενης Τετάρτης (5/8) για να υπερασπιστούν το εν λόγω σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Μπομπό στο 10′, ώστόσο ο Μπεργκ, που έχασε πέναλτι στο 34′ (απέκρουσε ο Μπρουζίς) ισοφάρισε στο 37′ με κεφαλιά για να έρθει ο Καρέλης με νέο πέναλτι στο 66′ να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 43΄ οι «πράσινοι» έπαιζαν με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής (με απευθείας κόκκινη) του Σάντσεθ, ενώ αρχικά ο διαιτητής είχε δείξει στον Ισπανό την κίτρινη κάρτα.

Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς η νίκη αυτη μπορεί να χαρακτηριστεί «χρυσή» για το τριφύλλι, καθώς σε ένα παιχνιδι, όπου βρέθηκε να χάνει, είχε ένα χαμένο πέναλτι και μία αποβολή, εν τέλει κατάφερε να πάρει αυτό το θετικό αποτέλεσμα, που σίγουρα τόνωσε και τη ψυχολογία των παικτών του Αναστασίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oι πράσινοι μπήκαν μουδιασμένα στο ματς, δεν ήταν συγκεντρωμένοι στα μετόπισθεν κι έτσι μοιραία βρέθηκαν να χάνουν και μάλιστα θα μπορούσε να είχε γίνει το 0-2. Κι όλα αυτά στο 13ο λεπτό κάτι που σήμαινε ότι η σεμνή τελετή για την ελληνική ομάδα θα λάμβανε τέλος.

Πιο συγκεκριμένα, αφού ο Μπόμπο στο 10’ παραβίασε την εστία του Κοτσόλη, ο τερματοφύλακας του τριφυλλιού, όντας εξουδετερωμένος, είδε τον Βάνακεν να αστοχεί από απίστευτη θέση, χάνοντας έτσι μοναδική ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της ομάδας του.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό ήρθε με το δυνατό σουτ του Νίνη στο 23’, που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών της Μπριζ.

Στο 33΄ ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι, όταν ο Μπεργκ έδωσε κεφαλιά-πάσα στον Καρέλη, που ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Μέχελε. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπεργκ αλλά δεν ήταν καλή, με αποτέλεσμα ο Μπρουζίζ να αποκρούσει με τα πόδια.

Ο Σουηδός επιθετικός των «πρασίνων» όμως πήρε το «αίμα» του πίσω στο 37΄, όταν με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Νίνη έκανε το 1-1.

Στο 43’ όμως οι «πράσινοι» έμειναν με 10 παίκτες, μετά την αποβολή του Σάντσεθ. Ο Ισπανός αμυντικός έκανε ένα σκληρό τάκλιν στον Ντιαμπί, ο διαιτητής αρχικά του έδειξε κίτρινη κάρτα αλλά σε συνεννόηση με τον τέταρτο διαιτητή άλλαξε απόφαση και τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης δεν υπήρξαν αρκετές φάσεις, αλλά οι παίκτες του Παναθηναϊκού συνέχισαν να είναι επιρρεπείς στα λάθη στην άμυνα.

Στο 61΄ οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμα μια ευκαιρία, όταν ο Ντιαμπί βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κοτσόλη αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας ήταν σε ετοιμότητα διώχνοντας την μπάλα κόρνερ.

Στο 65΄ ο Παναθηναϊκός κέρδισε ακόμη ένα πέναλτι, όταν ο Μπομπό χρησιμοποίησε το χέρι του στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα από την περιοχή της ομάδας του. Ο Καρέλης ήταν αυτός που πήρε την ευθύνη για την εκτέλεση του πέναλτι και στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία της βελγικής ομάδας έκανε το 2-1.

Μετά το τέρμα του Καρέλη όπως ήταν φυσικό το «τριφύλλι» έριξε το ρυθμό του αγώνα, ενώ η Μπριζ παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τους «πράσινους».

Παναθηναϊκός-Μπριζ 2-1

Γκολ:  37′ Μπεργκ (ΠΑΟ), 66′ πεν. Kαρέλης – 10′ Μπομπό (Μπριζ)

Κίτρινες:
Πράνιτς

Κόκκινες: 43′ Σάντσεθ

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Βέμερ, Ταυλαρίδης, Σάντσεθ, Πράνιτς, Κουτρουμπής, Ζέκα, Ατζαγκούν (46′ Τριανταφυλλόπουλος), Νίνης (46′ Λαγός), Καρέλης (74′ Λουντ), Μπεργκ.

Κλαμπ Μπριζ
: Μπουζέσε, Ντε Φο (80′ Κουλς), Ντουάρτε, Ντε Μποκ, Μεχελε, Μπομπό (72′ Ντε Σούτερ), Σίμονς, Βάσκεθ (59′ Ισκέρδo), Βανάκεν, Βόλμερ, Ντιαμπί




Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης