Έναν αναπάντεχο και συνάμα οδυνηρό αποκλεισμό υπέστη ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είδε την πορεία του στο Κύπελλο, που σημειωτέον ήταν ο μεγάλος του στόχος, να τερματίζεται στη φάση των 16.

Οι περυσινοί κάτοχοι του τροπαίου ηττήθηκαν την Πέμπτη με 1-0 από την Skoda Ξάνθη στη Λεωφόρο, κι έτσι έμειναν εκτός συνέχειας (1-1 το πρώτο ματς), με τους Ακρίτες να παίρνουν δίκαια το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης.

Το γκολ που έκρινε το ματς και χάρισε την πρόκριση στους φιλοξενούμενους το πέτυχε ο Βασιλακάκης στο 88ο λεπτό, ο οποίος με αυτό το τέρμα τιμώρησε τους «πράσινους», που πραγματοποίησαν κακή εμφάνιση και τελείωσαν το ματς με μόλις μία τελική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια κομβικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα έπαιξε η αποβολή του Μέντες, ο οποίος στο 61ο λεπτό αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες για το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Φτωχό σε φάσεις ήταν το πρώτο ημίχρονο στη Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός δεν ρίσκαρε, θέλοντας περισσότερο να προστατεύσει το 1-1 του πρώτου αγώνα, παρά να «καθαρίσει» την πρόκριση, κι αν εξαιρέσει κανείς ένα κακό τέταρτο που είχε (10΄-25΄) σε γενικές γραμμές κράτησε πολύ άνετα το μηδέν στα μετόπισθεν.

Πάντως ούτε και η Ξάνθη κινδύνευσε να δεχτεί κάποιο γκολ από τους «πράσινους», ενώ στο διάστημα της καθολικής υπεροχής στο πρώτο μέρος οι Ακρίτες έφταναν με άνεση έξω από την περιοχή του Κοτσόλη, αλλά από κει και πέρα δεν ήταν ουσιαστικοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει  να σημειωθεί ότι στο 30′ ο Λισγάρας σημείωσε αυτογκόλ  ωστόσο αυτό σωστά δεν μέτρησε καθώς είχε προηγηθεί φάουλ από τον Μπεργκ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη είχε τον έλεγχο απέναντι σε έναν υποτονικό Παναθηναϊκό, που είχε την ατυχία να μείνει με παίκτη λιγότερο στο 60′.  Ο Μέντες με ένα ανόητο φάουλ στη μεσαία γραμμή ανάγκασε τον διαιτητή Σιδηρόπουλο να του δείξει την 2η κίτρινη κάρτα, αφήνοντας έτσι την ομάδα του με 10 παίκτες για το υπόλοιπο του ματς.

Στη συνέχεια το συγκρότημα του Αναστασίου «οχυρώθηκε» περισσότερο στα μετόπισθεν, με αποτέλεσμα η Ξάνθη να δυσκολεύεται να επισκεφτεί με αξιώσεις την περιοχή του «τριφυλλιού», με εξαίρεση την κεφαλιά του Καπετάνου στο 76′ που έφυγε άουτ.

Για να φτάσουμε στο 88ο λεπτό, όταν οι «πράσινοι» υπέστησαν τη ψυχρολουσία του 0-1, βλέποντας την πλάστιγγα της πρόκρισης να γέρνει ολοκληρωτικά προς τη μεριά των Ακριτών.

Έπειτα από τη σέντρα του Βάλτερ και την κεφαλιά του αμαρκάριστου Καπετάνου, ο Κοτσόλης απόκρουσε την μπάλα, αυτή χτύπησε στο δοκάρι και στρώθηκε στον Βασιλακάκη, που από κοντά σκόραρε. 

Έπειτα από αυτό το γκολ  μερίδα του τριφυλλιού ξέφυγε αρχίζοντας τη ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο,  την ώρα που οι υπόλοιποι φιλαθλοι προσπάθησαν να εμψυχωσουν τους παίκτες του Αναστασίου για να φτάσουν στο 1-1.

Εντούτοις η λύτρωση της παράτασης δεν ήρθε ποτέ για τους πρασίνους που  δεν…πνίγηκαν στα Πηγάδια (ισοφάρισε στο τέλος ο Καρέλης) βλέποντας αυτό όμως να συμβαίνει  στη Λεωφόρο.

Γκολ: 88′ Βασιλακάκης (Ξάνθη)

Κίτρινες: Μέντες, Πέτριτς – Γουάλας, Λουσέρο, Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης, Ομπόντο

Κόκκινες: Μέντες (60′, δεύτερη κίτρινη)

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Μπούρμπος, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Ζέκα, Δώνης (89΄ Τριανταφυλλόπουλος), Μέντες, Πέτριτς (61΄ Λαγός), Καρέλης (46΄ Ατζαγκούν), Μπεργκ.

Skoda Ξάνθη (Λουτσέσκου):  Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης (74΄ Βάλτερ), Γουάλας, Σολτάνι (90΄ Κομεσίδης), Λουσέρο, Ομπόντο, Παπαστεριανός (66΄ Βασιλακάκης), Κλέιτον, Γούτας, Καπετάνος, Λισγάρας.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης