Με τη νίκη απέδρασε τη Δευτέρα από τη Νέα Σμύρνη ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς επιβλήθηκε με 1-0 σκορ του Πανιωνίου στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι το πέτυχε ο Ακόστα στο 63ο λεπτό.

Με αυτό το τρίποντο το συγκρότημα του Πετράκη έφτασε τους 8 βαθμούς και… προσπέρασε τον «ιστορικό», που έχει έναν πόντο λιγότερο.

TO ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Mε δύο μεγάλες ευκαιρίες ξεκίνησε το ματς για τον Πανιώνιο, τις οποίες απώλεσε πάντως ο Γιάννου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 7ο λεπτό νεαρός επιθετικός προσπάθησε να «κρεμάσει» το γκολκίπερ του ΠΑΣ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, η μπάλα μετά το σουτ του μέσα από την περιοχή βρήκε στην πλάτη του Τζημόπουλου κι έφυγε κόρνερ.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι  κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, ωστόσο δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του Παπαδόπουλου, για τον οποίο αποδείχθηκε εύκολη λεία τα δύο σουτ του Τσάβες στο πρώτο μέρος.

Το ημίχρονο έκλεισε με ακόμη μία καλή φάση (40′) για τους γηπεδούχους, ωστόσο ούτε κι αυτή μετετράπη σε γκολ καθώς ο Βελλίδης είπε «όχι» στο τεχνικό σουτ του Γιάννου μέσα από την περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέβασε στροφές και στο 58΄ «άγγιξε» το γκολ με την κεφαλιά του Τσάβες που απόκρουσε πολύ δύσκολα σε κόρνερ ο Παπαδόπουλος.

Το ματς «άνοιξε» περισσότερο στη συνέχεια και η ομάδα του Πετράκη, η οποία είχε πάρει τα ηνία του αγώνα  κατάφερε να προηγηθεί στο 63′, όταν μετά από την εξαιρετική ενέργεια του Τσάβες και την ασίστ την κατάλληλη στιγμή, ο Ακόστα σε κενό τέρμα έβαλε μπροστά τους Γιαννιώτες (1-0).

Στη συνέχεια ο «ιστορικός» πίεσε τους φιλοξενούμενους και έφτασε μία ανάσα από το 1-1 στο 72′, με το σουτ του Κολοβού που έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ ο Βελλίδης.

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση του παιχνιδιού, το τέλος του οποίου βρήκε τον ΠΑΣ να πανηγυρίζει τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα.

Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Γκολ: 63′ Ακόστα (ΠΑΣ Γιάννινα)

Κίτρινες: Σιώπης (Πανιώνιος), Κρητικός (ΠΑΣ), Πάνος (Πανιώνιος), Σαπαλίδης (ΠΑΣ)

Πανιώνιος (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Παπαδόπουλος, Τασουλής (84΄ Μασούρας), Παντίδος, Μπουμάλ (55΄ Φούντας), Πάνος, Γιάννου, Σιώπης, Γκίνη (80΄ Σμυρλής), Ιμπαγάσα, Κολοβός, Οικονόμου

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης):
Βελλίδης, Μπέριος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κρητικός (57΄ Χαρίσης), Ακόστα, Μανιάς (68΄ Σαπαλίδης), Στρούνα, Τσουκαλάς, Τσάβες (84΄ Φόνσι), Λίλα.

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης