Με τον βαθμό της ισοπαλίας στις… αποσκευές του έφυγε την Κυριακή ο Ολυμπιακός από την Τούμπα, καθώς οι Πειραιώτες και ο ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0, στο μεγάλο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Super League.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Περέιρα διατήρησε το +8 από τον «δικέφαλο» του Βορρά, που πάντως υποχώρησε στην τρίτη θέση, με τον Παναθηναϊκό, μετά τη νίκη του επί του Παναιτωλικού, να περνάει δεύτερος, μειώνοντας στους έξι βαθμούς τη διαφορά του από την κορυφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός είχε κλασικότερες ευκαιρίες από τον αντίπαλό του, ωστόσο βρήκε απέναντί του έναν πολύ καλό Ιτάνζ, που διατήρησε ανέπαφη την εστία του. Πάντως ο βαθμός σε καμία περίπτωση δεν… χάλασε τους Πειραιώτες, δεδομένου ότι κατακτήθηκε σε μία έδρα όπως η Τούμπα. Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Γιάχου.

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ

Με στόχο να μη χάσει παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός στην Τούμπα, καθώς το +8 από τον ΠΑΟΚ του έδινε την ευκαιρία, αν δεν έρθει η νίκη, να αρκεστεί με τον βαθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αντίπερα όχθη το τρίποντο αποτελούσε μονόδρομο για τον «δικέφαλο» του Βορρά, αφενός γιατί ήθελε να μπει εκ νέου γερά στη μάχη του τίτλου και αφετέρου διότι μία νίκη επί των Πειραιωτών έχει μεγαλύτερη αξία για τους «ασπρόμαυρους», ενώ θα επούλωνε τις πληγές που προκάλεσαν τα συνεχή αρνητικά αποτελέσματα, με τελευταίο την ανέλπιστη ήττα από τον ΟΦΗ.

Η ομάδα του Αναστασιάδη έτσι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να πιέσει και να φτάσει στο γκολ, παρουσιάζοντας ωστόσο και πάλι τα προβλήματα συνοχής των προηγούμενων αγώνων, την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» όσο περνούσε η ώρα έδειχναν να πατούν καλύτερα στο γήπεδο.

Η ομάδα του Πειραιά φαινόταν σαφώς πιο οργανωμένη και απείλησε πρώτη στο παιχνίδι με το σουτ του Μήτρογλου στο 9′, που εξουδετέρωσε ο Ιτάνζ, με τον Καμερουνέζο γκολκίπερ να επεμβαίνει σωτήρια και πάλι στο 23′, όταν ο «πιστολέρο» βρέθηκε εντελώς αφύλακτος και σούταρε με «μέτωπο» το τέρμα.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 29ο λεπτό είχε ακόμη μία καλή ευκαιρία με τον Ντοσεβί. Ο Γάλλος πέρασε τον Ιτάνζ, αλλά βρέθηκε σε πλάγια θέση, κι έτσι «έχασε» την εστία, με τον Μανιάτη στην εξέλιξη της φάσης να σουτάρει, βλέποντας την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι.

Ουσιαστικά απειλητικός ο ΠΑΟΚ έγινε για πρώτη φορά στο 54′, όταν ο Μακ με σουτ ανάγκασε τον Ρομπέρτο σε δύσκολη απόκρουση. 

Στο 62′ έγινε μικρή διακοπή και προκλήθηκε ένταση, όταν ο Τσόρι πήγε να εκτελέσει ένα κόρνερ και δέχθηκε «βροχή» από αντικείμενα. Ακολούθησε μία μίνι σύρραξη μεταξύ των παικτών, με το ματς να αρχίζει εκ νέου μετά από τρία λεπτά, όταν τα πνεύματα ηρέμησαν.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με αποτέλεσμα να λείψουν οι μεγάλες φάσεις, με τον ΠΑΟΚ να ανοίγεται για να επιτεθεί, αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρία και τον Ολυμπιακό να επιχειρεί κάποιες στιγμές να εκμεταλλευτεί αυτό το «άνοιγμα» του αντιπάλου του, χωρίς ωστόσο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Μοιραία το ματς οδηγήθηκε στο «στείρο» 0-0, που βοήθησε τους Πειραιώτες να φύγουν… ατσαλάκωτοι από την Τούμπα, την ώρα που ο ΠΑΟΚ έχασε κι άλλο έδαφος στη μάχη του τίτλου.

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0

Kίτρινες:
Σαλπιγγίδης, Ρικάρντο Κόστα, Μακ, Βίτορ – Κασάμι, Μαζουάκου, Ντομίνγκες, Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ρατς, Ρικάρντο Κόστα, Βίτορ, Κάτσε, Νομπόα (87′ Γκολάσα), Περέιρα (84′ Παπαδόπουλος), Μακ, Σαλπιγγίδης (90′ Παπαγιαννόπουλος), Αθανασιάδης.

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ, Μαζουακού, Σιόβας, Σαντάνα, Μανιάτης, Κασάμι (73′ Μιλιβόγεβιτς), Ντοσεβί (90′ Ντουρμάζ), Αφελάι, Ντομίνγκες (73′ Φορτούνης), Μήτρογλου.

O Περέιρα κόντρα στον Σιόβα

Ο Ντοσεβί σε μονομαχία του με τον Ρατς

O μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης παρακολουθεί το ματς στην Τούμπα

Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης
Διαβάστε επίσης:

Super League: Όλα τα φώτα στην Τούμπα,
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015, 15:00

Ένταση στην Τούμπα-Συνελήφθη ένας οπαδός του ΠΑΟΚ,
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015, 17:57

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης