Στην «O2 Arena» του Λονδίνου ρίχνεται απόψε (19.00, ΕΤ-1, Νοva 1) ο Ολυμπιακός, ο οποίος κοντράρεται με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Final-4 της Ευρωλίγκας.

Τελευταία φορά που οι δύο ομάδες διασταύρωσαν τα ξίφη τους ήταν στον περσινό τελικό της ίδιας διοργάνωσης στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί οι Ρώσοι είχαν ξεφύγει με 19 πόντους, όμως ο Ολυμπιακός επέστρεψε και πήρε τελικά τη νίκη με το «χουκ» του Γιώργου Πρίντεζη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον σημερινό αγώνα φαβορί είναι η ΤΣΣΚΑ, όμως σε ένα παιχνίδι μπάσκετ είναι δυνατόν να συμβούν τα πάντα. Το άγχος δεν βρίσκεται στην πλευρά των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα, καθώς και φέτος έχουν την ταμπέλα του αουτσάιντερ.

Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός θα παίξει χωρίς τους Μάντζαρη και Μαυροειδή, ενώ, αντίθετα, κανονικά θα αγωνιστεί ο Γκιόργκι Σερμαντίνι, ο οποίος φαίνεται ότι ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε.

Η ΤΣΣΚΑ είναι η ομάδα που έχει το αβαντάζ απέναντι στον Ολυμπιακό. Σε 25 αναμετρήσεις οι Ρώσοι μετρούν 16 νίκες έναντι μόλις 9 των «ερυθρολεύκων». Η τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων διεξήχθη στον περσινό συγκλονιστικό τελικό του Final-4 της Ευρωλίγκας, όπου ο Ολυμπιακός πέτυχε ιστορική ανατροπή και κατέκτησε τον τίτλο με το τελικό 62-61.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την αναμέτρηση θα διευθύνουν οι Τσέρεμπουχ, Ρίζικ και Λάτισεβς.

Ο δεύτερος ημιτελικός θα ξεκινήσει στις 22.00 ώρα Ελλάδας και στο παρκέ θα κοντραριστούν Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, σε έναν ισπανικό «εμφύλιο».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης