Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η φετινή Μπάγερν ήταν μακράν χειρότερη από την ομάδα της περσινής περιόδου. Μερικοί, μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να τη χαρακτηρίσουν «απογοητευτική».

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα πάντως έσπευσε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, με μια χαρακτηριστική ατάκα: «Τέσσερις τίτλοι, δεν είναι και άσχημα για πρώτη χρονιά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγες ώρες μετά τον τελικό του γερμανικού κυπέλλου και τη νίκη 2-0 στην παράταση επί της Ντόρτμουντ, ο Καταλανός προπονητής προχώρησε σε «μίνι» απολογισμό των πρώτων 10 μηνών του στο Μόναχο.

«Ήταν μία πολύ δύσκολη σεζόν για μένα, την πρώτη μου στην Γερμανία. Τέσσερις τίτλοι είναι αρκετοί για πρώτη σεζόν ως προπονητής της Μπάγερν. Το γεγονός ότι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα σημαίνει ότι η σεζόν είναι καλή.

Είμαστε χαρούμενοι με αυτά που έχουμε πετύχει την φετινή σεζόν και η κατάκτηση του Κυπέλλου ήταν ένας μεγάλος τίτλος. Η κριτική που δέχτηκα ήταν δίκαιη. Έκανα πράγματα που δεν έπρεπε να κάνω. Η κριτική μετά τον αγώνα με την Ρεάλ ήταν επίσης δίκαιη αλλά είναι μέρος της δουλειάς μου» τόνισε αρχικά ο Καταλανός προπονητής και κατέληξε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να συνεχίσουμε την δουλειά μας. Έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα. Η ομάδα δεν έχει γίνει όπως την φαντάζομαι. Εξ άλλου είναι η πρώτη μου χρονιά. Τα γερμανικά μου δεν είναι αρκετά καλά και το γεγονός ότι ανέλαβα μετά τον Γιουπ Χάινκες ήταν μία πρόκληση αλλά οι τέσσερις τίτλοι δεν είναι και λίγοι».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης