Ο Τόμι Τζέμελ, ένα από τα «Λιοντάρια της Λισαβόνας», απεβίωσε σε ηλικία 73 ετών. Ήταν βασικό στέλεχος της Σέλτικ, που το 1967 κατέγραψε τον μοναδικό στα χρονικά άθλο του «quadraple», κατακτώντας τους τέσσερις διαθέσιμους τίτλους στην ίδια σεζόν, Κύπελλο Πρωταθλητριών, Πρωτάθλημα, Κύπελλο και League Cup Σκωτίας.

Η ομάδα του θρυλικού Τζοκ Στιν ήταν η πρώτη βρετανική που σήκωσε το Κύπελλο Πρωταθλητριών επικρατώντας 2-1 της Ίντερ στον τελικό της Λισαβόνας. Ο Τζέμελ, μάλιστα, είχε πετύχει το πρώτο γκολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρία χρόνια αργότερα, στον τελικό του Μιλάνου, ο Τζέμελ άνοιξε το σκορ στο 30′, όμως η ομάδα του ηττήθηκε 2-1 στην παράταση από τη Φέγενορντ.

Στα 10 χρόνια παρουσίας του στο «Πάρκχεντ», πέραν της «μεγάλης» Κούπας, κατέκτησε 6 πρωταθλήματα, 3 κύπελλα και 4 League Cup.

«Όλοι μας στη Σέλτικ θρηνούμε την απώλεια του Τόμι, ενός αληθινού γίγαντα του συλλόγου που προσέφερε πολλά για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα έχει για πάντα μια θέση στους θρύλους της Σέλτικ. Οι σκέψεις μας στην οικογένεια του Τόμι και της Μέρι καθώς και στους φίλους τους σε αυτές τις δύσκολες ώρες» ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής της Σέλτικ, Πίτερ Λόουελ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης