Το παιχνίδι της Ντόρτμουντ με την Μονακό για τους «8» του Champions League αναβλήθηκε και θα διεξαχθεί την Μ. Τετάρτη (19:45), καθώς σημειώθηκε έκρηξη κοντά στο πούλμαν των Βεστφαλών. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη σημειώθηκε περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά από το γήπεδο, ενώ αποτέλεσμα ήταν να σπάσουν τζάμια από το ωστικό κύμα.

Ο ποδοσφαιριστής Μπάρτρα τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι απο τα θραύσματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ, με την ομάδα να επιβεβαιώνει τον τραυματισμό, χωρίς όμως να αναφέρει το όνομα του Ισπανού αμυντικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με δηλώσεις του στο «Sky» o γενικός διευθυντής της Μπορούσια, Χανς-Γιόακιμ Βάτσκε, έκανε λόγο για βομβιστική επίθεση και σημείωσε: «Είναι μια βομβιστική επίθεση που διαπράχθηκε στο λεωφορείο της ομάδας. Όλη η ομάδα είναι σε κατάσταση σοκ. Αυτές οι εικόνες δεν βγαίνουν εύκολα από το κεφάλι. Ελπίζω η ομάδα να είναι ανταγωνιστική αύριο στο παιχνίδι. Σε μια τέτοια κατάσταση κρίσης, όλοι η Μπορούσια έρχεται πιο κοντά».

Ήδη, οι αστυνομικές αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών, ενώ η Ντόρτμουντ μέσω των λογαριασμών της στα social media τονίζει ότι το γήπεδο είναι ασφαλές.

«Οι βόμβες είχαν τοποθετηθεί έξω από το λεωφορείο και εντοπίστηκαν στην άκρη του δρόμου», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην «Bild», η οποία κάνει λόγο για τρεις εκρήξεις.

Παπασταθόπουλος: «Είμαστε καλά στην υγεία μας»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αποστολή της Ντόρτμουντ και φυσικά εντός του πούλμαν βρισκόταν και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο Έλληνας διεθνής κεντρικός αμυντικός τόνισε στην τηλεόραση του COSMOTE SPORT, που θα κάλυπτε την αναμέτρηση με την Μονακό, ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του είναι καλά στην υγεία τους.

«Είμαστε καλά στην υγεία μας σωματικά, αλλά όχι ψυχολογικά. Είμαστε φοβισμένοι και σοκαρισμένοι. Είναι δύσκολη η κατάσταση», ανέφερε.


(Οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο της Ντόρτμουντ αποβιβάστηκαν από το πούλμαν μετά το περιστατικό)

Οι φίλαθλοι της Ντόρτμουντ ενημερώθηκαν για το περιστατικό, αλλά και για την αναβολή του αγώνα από τα μάτριξ του «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ»:

Να σημειωθεί ότι μετά την οριστική αναβολή του αγώνα οι φίλοι της Μονακό αποθέωσαν την Ντόρτμουντ και χειροκροτήθηκαν από τους Γερμανούς φιλάθλους:

Το πούλμαν της Ντόρτμουντ



«Πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα»

Με δηλώσεις του στον γερμανικό Τύπο, ο εμπειρογνώμονας Davis Lewin, τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα και να απαντηθούν τα ερωτήματα για το ποιος ήταν πίσω από το χτύπημα ή για το κίνητρο των δραστών. Όπως ανέφερε η πρώτη σκέψη όλων οδεύει στο ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος, ωστόσο επεσήμανε ότι η έκρηξη δεν είχε μεγάλη ισχύ, κάτι που δεν συνάδει με τις πρακτικές των Ισλαμιστών, όπως ο ISIS.

«Είναι πάρα πολύ νωρίς για να πούμε ποιος ήταν πίσω από το περιστατικό στο Ντόρτμουντ ή τι κίνητρο είχε. Στην εποχή μας κάποιος σκέφτεται σχεδόν αντανακλαστικά τη λέξη “τρομοκρατία”, όπως είχε συμβεί το καλοκαίρι στο Μόναχο. Μια δημοφιλής ομάδα ποδοσφαίρου προσφέρεται θεωρητικά ως στόχος για τους τρομοκράτες; Φυσικά! Το ποδόσφαιρο στη Γερμανία είναι πολύ δημοφιλές, οι παίκτες είναι γνωστοί και μια επίθεση αυτού του είδους θα ήταν μια μεγάλη επιτυχία από την οπτική των εξτρεμιστών.

Οι βόμβες φαίνεται ότι ήταν πολύ αδύναμες. Αυτό στην πραγματικότητα δεν ταιριάζει με τη στρατηγική των ισλαμιστών και του ISIS, για να υπάρξει υψηλός αριθμός θυμάτων, όπως στις επιθέσεις στο Βερολίνο και τη Νίκαια.

Από την άλλη πλευρά, δεν θα ήταν η πρώτη φορά που πηγαίνει κάτι στραβά. Ενδεχομένως ο μηχανισμός να έχασε την αποτελεσματικότητά του. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους δράστες και το κίνητρο».

Οπαδοί της Ντόρτμουντ προσφέρουν κατάλυμα σε φιλάθλους της Μονακό

Σε μία αξιέπαινη ενέργεια προχωρούν οι φίλαθλοι της Ντόρτμουντ, δείχνοντας κατανόηση  για το γεγονός ότι πολλοί οπαδοί της Μονακό που βρέθηκαν στη γερμανική πόλη για το παιχνίδι έμειναν “ξεκρέμαστοι” μετά την αναβολή του αγώνα για αύριο.

Πιο συγκεκριμένα θέλοντας να τους διευκολύνουν, οι οπαδοί των γηπεδούχων οργανώνονται μέσα από το hashtag #bedforawayfans προσφέροντας καταφύγιο σε όσους Μονεγάσκους δεν έχουν πού να μείνουν.

Μάλιστα, με ανάρτησή της στο Twitter η ίδια η γερμανική ομάδα καλεί τους οπαδούς της Μονακό να αναζητήσουν στο συγκεκριμένο hashtag φιλοξενία σε κάποιο σπίτι.

Βάτσκε: «Βρισκόμαστε σε κατάσταση σοκ»

Ισχυρό ήταν σοκ που υπέστησαν οι ποδοσφαιριστές και διοίκηση στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, μετά τις τρεις εκρήξεις που σημειώθηκαν πολύ κοντά στο πούλμαν που μετέφερε την αποστολή στο γήπεδο, για τον αγώνα του Champions League με τη Μονακό.

Η ομάδα προσπαθεί να επιστρέψει στην κανονικότητα, όμως εκφράζεται αμφιβολία για το κατά πόσο θα είναι έτοιμη και συγκεντρωμένη στο παιχνίδι με τους Μονεγάσκους, που τελικά ορίστηκε για τη Μεγάλη Τετάρτη, στις 19:45.

«Όλη η ομάδα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Δεν θα βγάλουμε αυτές τις εικόνες από το μυαλό μας. Ελπίζω να μπορεί να αγωνιστεί», δήλωσε περιγράφοντας την κατάσταση στο εσωτερικό του συλλόγου ο διευθύνων σύμβουλος των Βεστφαλών, Χανς-Γιόαχιμ Βάτσκε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης