Με αρκετούς μήνες καθυστέρηση η ΚΑΕ Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ για τα επεισόδια που έγιναν στο ΣΕΦ, στον πρώτο περυσινό τελικό της Α1 μπάσκετ των ανδρών κόντρα στον Παναθηναϊκό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση αναφέρει πως το ύψος του προστίμου έχει να κάνει με το γεγονός πως: «τα εν λόγω συμβάντα συνιστούν περίπτωση άσκησης βίας και εκφοβισμού εις βάρος των αθλητών, φιλάθλων, αστυνομικών δυνάμεων, παραγόντων και λοιπών συμμετεχόντων στον αγώνα, και προκάλεσαν διασάλευση της δημόσιας τάξης και κοινωνικής ειρήνης.

»Η ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν φέρει την εκ του νόμου ευθύνη για την τέλεση των επεισοδίων, αλλά αντίθετα της καταλογίζεται υπαιτιότητα, δεδομένου ότι δεν πέτυχε να ελέγξει οργανωμένη ομάδα τουλάχιστον 200 φανατικών οπαδών της, οι οποίοι έδρασαν βάσει σχεδιασμού. Εξήλθαν από το γήπεδο στο ημίχρονο της συνάντησης, εξοπλισμένοι με ιδιαίτερα επικίνδυνα αντικείμενα και επιτέθηκαν με σφοδρότητα στην αστυνομική δύναμη, προκαλώντας 7 τραυματισμούς αστυνομικών, τέσσερις εκ των οποίων μετέβησαν στο νοσοκομείο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης