Η Εθνική ομάδα προδόθηκε από την άμυνά της και γνώρισε την ήττα με 4-1 από την Κροατία στο «Μάξιμιρ» του Ζάγκρεμπ, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τα μπαράζ εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πλέον, το αντιπροσωπευτικό ματς συγκρότημα έχει δύσκολο έργο, καθώς χρειάζεται νίκη με σκορ 3-0 στο ματς – ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να πανηγυρίσει την πρόκριση.

Τα γκολ των Κροατών σημείωσαν οι Μόντριτς (13′ πεν.), Κάλινιτς (19′), Πέρισιτς (34′) και Κράμαριτς (49′), ενώ για την Ελλάδα μείωσε προσωρινά στο 30’ ο Παπασταθόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας

Η ελληνική ομάδα παρουσιάστηκε απροετοίμαστη για ένα τόσο κρίσιμο και σημαντικό παιχνίδι και παράλληλα αιφνιδιάστηκε, καθώς στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα δέχθηκε δύο γκολ και βρέθηκε από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο. Η έλλειψη πλάνου και φαντασίας, η κακή ποιότητα στην οργάνωση και τη δημιουργία, σε αντιδιαστολή με την ανωτερότητα των Κροατών έφεραν την Εθνική σε δύσκολη θέση και πλέον η Ελλάδα θα ψάξει ένα… θαύμα για να μπορέσει να προκριθεί στην τελική φάση του Μουντιάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα λάθος του Ορέστη Καρνέζη άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» στο πρώτο ημίχρονο. Ο διεθνής τερματοφύλακας, ο οποίος έχασε το κοντρόλ της μπάλας, ανέτρεψε τον Κάλινιτς και υπέπεσε σε πέναλτι, ενώ ο Μόντριτς άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό. Τουλάχιστον, ο Έλληνας κίπερ γλίτωσε την αποβολή και έτσι η Ελλάδα συνέχισε με δέκα παίκτες.

Μέχρι να συνέλθουν οι διεθνείς δέχθηκαν το δεύτερο γκολ. Ο Κάλινιτς στο 19΄ σκόραρε από κοντά και έβαλε τους Κροάτες σε τροχιά πρόκρισης. Ο Σκίμπε άλλαξε τον αμυντικό σχηματισμό με τους τρεις στόπερ σε άμυνα των τεσσάρων, με τον Τζαβέλλα αριστερά και τον Μανιάτη δεξιά, γεγονός που βοήθησε την Ελλάδα να μειώσει. Ο Παπασταθόπουλος αναπτέρωσε τις ελπίδες μειώνοντας με κεφαλιά στο 30΄, αλλά τρία λεπτά αργότερα ο Πέρισιτς έδωσε εκ νέου «αέρα» δύο τερμάτων στη «Χρβάτσκα».

Οι Κροάτες με την τεχνική, την ταχύτητα και την απλότητα στο παιχνίδι τους κατάφεραν να ολοκληρώσουν το παιχνίδι με συγκομιδή τεσσάρων γκολ απέναντι σε μία ομάδα που στο σύνολο των προκριματικών είχε δεχθεί μόλις 6 γκολ.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου όλοι περίμεναν την αντίδραση της Ελλάδας, αλλά το φθηνό λάθος του Σταφυλίδη στο 49ο λεπτό, όταν πήγε να γυρίσει την μπάλα με το στήθος στον Καρνέζη, απέφερε το τέταρτο γκολ της ομάδας του Ντάλιτς με σκόρερ τον Κράμαριτς. Από την άλλη, η Εθνική απειλούσε μόνο σε στατικές φάσεις και έτσι δεν μπόρεσε να φτάσει στην επίτευξη ενός ακόμα γκολ.

Στο 60΄ ο Σούμπασιτς έκανε μεγάλη απόκρουση στο σουτ του Μήτρογλου, στο 63΄ ο Παπασταθόπουλος πήρε και πάλι την κεφαλιά αλλά αστόχησε, ενώ στο 75΄ η νέα κεφαλιά του Μήτρογλου κατέληξε πέρασε άουτ. Στο 90΄ ο τερματοφύλακας της Μονακό απέκρουσε σωτήρια στη γωνία του άλλη μια κεφαλιά του Έλληνα στράικερ και έτσι το 4-1 δεν άλλαξε.

Κροατία – Ελλάδα 4-1 (ΣΚΑΪ, COSMOTE SPORT 1)

Γκολ: 13′ πεν. Μόντριτς (Κροατία), 19′ Κάλινιτς (Κροατία), 30′ Παπασταθόπουλος (Ελλάδα), 34′ Πέρισιτς (Κροατία), 49′ Κράμαριτς (Κροατία)

Το «φιλμ» του αγώνα

Ξεκίνησε η αναμέτρηση

5’ Δυναμικό ξεκίνημα για τους Κροάτες που απειλούν την ελληνική άμυνα. Οι γηπεδούχοι μετρούν ήδη δύο κόρνερ και μία ευκαιρία για γκολ.

11′ Κέρδισε πέναλτι η Κροατία. Το έκανε ο Καρνέζης στον Κάλινιτς και δέχθηκε την κίτρινη κάρτα. Μάλιστα, από την σύγκρουση ο Έλληνας τερματοφύλακας μάτωσε στη μύτη,

13′ 1-0 για την Κροατία με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λούκα Μόντριτς.

19′ 2-0 για την Κροατία. Ο Νίκολα Κάλινιτς σκόαρε με πλασέ μετά το γύρισμα του Στρίνιτς.

21′ Κίτρινη κάρτα στον Ζέκα.

30′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ! 2-1 με κεφαλιά του Παπασταθόπουλου! Ο κεντρικός αμυντικός της Ντόρτμουντ σκόραρε μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη. Νωρίτερα η Ελλάδα απείλησε δύο φορές σε προσπάθειες των Μήτρογλου και Ζέκα.

34′ 3-1 η Κροατία. Σκόρερ ο Πέρισιτς με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Βρσάλικο.

Τέλος πρώτου μέρους

Αλλαγή για την Ελλάδα. Στη θέση του Μανιάτη ο Ρέτσος.

Ξεκίνημα δεύτερου μέρους

49′ 4-1 η Κροατία. Από το λάθος του Σταφυλίδη ο Κράμαριτς ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 4-1.

60′ Η Κροατία συνεχίζει να δημιουργεί ευκαιρίες, ενώ η Ελλάδα παρουσιάζει κενά στην άμυνα.

62′ Αλλαγή για την Ελλάδα. Ο Ταχτσίδη στη θέση του τραυματία Σάμαρη.

63′ Δύο καλές στιγμές με τον Μήτρογλου και τον Παπασταθόπουλο για την Εθνική στο δεύτερο μέρος.

72′ Τρίτη αλλαγή για την Ελλάδα. Ο Μπακασέτας στη θέση του Σταφυλίδη.

75′ Αλλαγή για την Κροατία. Αποχωρεί ο Κάλινιτς και περνά στη θέση του ο Ρέμπιτς.

79′ Κίτρινη κάρτα στον Μπακασέτα.

82′ Αλλαγή για την Κροατία. Στη θέση του Κράμαριτς ο Βλάσιτς.

89′ Τρίτη αλλαγή για την Κροατία. Ο Πάσαλιτς στη θέση του Μόντριτς.

Τέλος του αγώνα



Κροατία – Ελλάδα 4-1 (ΣΚΑΪ, COSMOTE SPORT 1)

Γκολ: 13′ πεν. Μόντριτς (Κροατία), 19′ Κάλινιτς (Κροατία), 30′ Παπασταθόπουλος (Ελλάδα), 34′ Πέρισιτς (Κροατία), 49′ Κράμαριτς (Κροατία)

Κίτρινες κάρτες:
Καρνέζης, Ζέκα, Μπακασέτας

Κόκκινες κάρτες:


Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς):
Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς (89′ Πάσαλιτς), Πέρισιτς, Κάλινιτς (75′ Ρέμπιτς), Κράμαριτς (82′ Βλάσιτς).

Στον πάγκο:
Λιβάκοβιτς, Λ. Κάλινιτς, Μίτροβιτς, Νίζιτς, Ρογκ, Μάντζουκιτς, Μπράνταριτς, Λέοβατς, Πίβαριτς.

Ελλάδα (Μίχαελ Σκίμπε):
Καρνέζης, Μανιάτης (46′ Ρέτσος), Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Σάμαρης (62′ Ταχτσίδης), Ζέκα, Φορτούνης, Σταφυλίδης (72′ Μπακασέτας), Μήτρογλου.

Στον πάγκο:
Καπίνο, Ανέστης, Χριστοδουλόπουλος, Διαμαντάκος, Τοροσίδης, Κουρμπέλης, Γιαννιώτας, Λυκογιάννης, Οικονόμου.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία), με βοηθούς τους Ελενίτο Ντι Λιμπερατόρε (Ιταλία), Μάουρο Τονολίνι (Ιταλία) και τέταρτος είναι ο Λούκα Μπάντι (Ιταλία)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης