Νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει 166 άρθρα (σύνολο 70.478 λέξεις), θα καταθέσει ο Σταύρος Κοντονής, ώστε να εκσυγχρονίσει το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τον ελληνικό αθλητισμό.

Το σχέδιο νόμου έχει σταλεί στις ομοσπονδίες, σύμφωνα με τη «Live Sport», πριν καν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και ενώ την Τετάρτη ο υφυπουργός Αθλητισμού θα παραστεί στην έκτακτη Ολομέλεια της ΕΟΕ, ώστε να ακούσει και τα όσα έχουν να πουν οι παράγοντές της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσω του νομοσχεδίου αναμένεται να μπουν στο περιθώριο οι παράγοντες του ποδοσφαίρου που κάνουν… παρέλαση στην Ευελπίδων και ενώ η ΕΠΟ δεν τους στέκεται εμπόδιο, παρά την εμπλοκή τους στην εγκληματική οργάνωση.

Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο και σχετίζονται με τα κωλύματα των παραγόντων αθλητικών σωματείων, τις Ενώσεις και τις Ανώνυμες Αθλητικές Εταιρείες. Αν ψηφιστεί πριν από την έναρξη της Super League, τότε θα τεθούν εκτός ποδοσφαίρου και όσοι παράγοντες έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για το «Koriopolis» και τα πρόσωπα στα οποία έχει επιβληθεί περιοριστικός όρος στο πλαίσιο ποινικής προδικασίας.

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν μέλη της Ε.Ε. της ΕΠΟ, όπως οι Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Νίκος Προύντζος. Αν η διάταξη επεκταθεί και στις ΠΑΕ, θα υπάρξει θέμα και για τον μεγαλομέτοχο και πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, αναμένονται αντιδράσεις και λόγω του άρθρου 25 του νομοσχεδίου, καθώς στόχος του κ. Κοντονή είναι να τεθούν εκτός των ομοσπονδιών παράγοντες που βρίσκονται στο τιμόνι τους 15 με 20 χρόνια. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Ακόμη, θέλει να βάλει στοπ στον δανεισμό παικτών, λόγω και των πολλών πάρε-δώσε που γίνεται τα τελευταία χρόνια και παράλληλα σχεδιάζει την οργάνωση των επαγγελματικών κατηγοριών. Πρόθεσή του είναι να έχουν τη δυνατότητα οι ΠΑΕ της Super League να δημιουργήσουν «ομάδες Β» που θα μπορούν να αγωνιστούν μέχρι τη Football League.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης