Μολονότι όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα ζούσε και ανέπνεε για το μεγάλο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Super League, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, αυτό τελείωσε πριν καν… αρχίσει.


Με αφαίρεση έως και τρεις βαθμούς καθώς και με αποκλεισμό της έδρας του απειλείται ο ΠΑΟΚ, σε περίπτωση που τελικά, δεν ξεκινήσει το παιχνίδι, λόγω του τραυματισμού του Όσκαρ Γκαρθία,

Ο τραυματισμός κατά την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο του Όσκαρ Γκαρθία, ο οποίος δέχτηκε ρολό ταμειακής στο πρόσωπο από την κερκίδα, όπως αναμενόταν, αποτέλεσε την αιτία που δεν υπήρξε αγωνιστική δράση στην Τούμπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι ακόμη ένα παιχνίδι στην Ελλάδα κρίθηκε από εξωαγωνιστικό λόγο και όχι μέσα στο γήπεδο από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, δηλαδή τους παίκτες.

Μάλιστα την… έμπνευση του οπαδού του να πετάξει ένα ρολό ταμειακής, ο ΠΑΟΚ, όπως όλα δείχνουν, θα την πληρώσει ακριβά.

Και αυτό γιατί πλέον ο «δικέφαλος» του Βορρά απειλείται, μεταξύ άλλων, με αφαίρεση μέχρι τριών βαθμών και ως εκ τούτου η βλακεία του συγκεκριμένου φίλου του θα οδηγήσει την ομάδα του Λουτσέσκου σε απώλεια βαθμών, στην κρίσιμη μάχη που δίνει για τον τίτλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 3, του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, «εάν από τη ρίψη αντικειμένων υπάρξει σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από έξι χιλιάδες ευρώ (6.000) έως ογδόντα χιλιάδων ευρώ (80.000).

Στην περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή του αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο (2) έως τρεις (3) αγωνιστικές».

Το video-ντοκουμέντο του τραυματισμού του Όσκαρ Γκαρθία

Το χρονικό του τραυματισμού

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στην είσοδο των δύο ομάδων ένα ρολό ταμειακής χτυπάει τον Καταλανό τεχνικό, ο οποίος πιάνει το πρόσωπό του και πέφτει στο έδαφος, δείχνοντας να πονάει.

Ακολουθεί ένταση ανάμεσα στις δύο ομάδες με αφορμή αυτό το λυπηρό περιστατικό, τη στιγμή που ο Καταλανός τεχνικός βρίσκεται στα ιατρεία του γηπέδου, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος βλέποντας τη φωτιά να μη… σβήνει και τους ανθρώπους των «ερυθρόλευκων» να φωνάζουν για τον τραυματισμό του Καταλανού, αποφασίζει να καλέσει τους βοηθούς του κοντά και να πάρει τις ομάδες στα αποδυτήρια.

Ο γιατρός του αγώνα εξετάζει τον Όσκαρ Γκαρθία στα αποδυτήρια, ωστόσο στη συνέχεια ο τεχικός του Ολυμπιακού μεταφέρεται στο Ιατρικό Διαβαλκανικό κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου και θα διανυκτερεύσει.

Ακολούθησαν διαβουλεύσεις στο γραφείο των διαιτητών, αναφορικά με την τύχη του ματς, που τελικά δεν άρχισε ποτέ.

Η απαράδεκτη κίνηση του Μιραλάς και τα επεισόδια έξω από την Τούμπα

Εν τω μεταξύ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η κίνηση του Κέβιν Μιραλάς να δείξει τα γεννητικά του όργανα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, που παρέμειναν στους θέσεις τους, ελπίζοντας ότι το ματς θα ξεκινήσει για περίπου δύο ώρες.

Αμέσως μετά την είδηση της μεταφοράς του Γκαρθία στο Διαβαλκανικό, μεγάλη μερίδα φιλάθλων του δικεφάλου του Βορρά αποχώρησε από το γήπεδο.

Εντούτοις λίγα λεπτά αργότερα μικρή μερίδα οπαδών του συλλόγου της Θεσσαλονίκης  προσπάθησε να προσεγγίσει τα αποδυτήρια, όπου βρίσκονταν τα μέλη της αποστολής του Ολυμπιακού και οι διαιτητές, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με την αστυνομία και να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια.


Η αποχώρηση των παικτών του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια
 


 


Η άφιξη του Ολυμπιακού


Η άφιξη του ΠΑΟΚ



σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης