Με αυτογκόλ του Σβάρνα στο 48’ και σουτ του Μανθάτη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 της Ξάνθης στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο ντέρμπι πρωτοπόρων για την 17η αγωνιστική της Super League. Οι Πειραιώτες έφτασαν τους 42 βαθμούς, έντεκα παραπάνω από την δεύτερη Ξάνθη.

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ του αγώνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά το γεγονός ότι δεν έπιασε καλή απόδοση ο Ολυμπιακός έφτασε σε μία ακόμα νίκη. Αν εξαιρέσει κανείς το σουτ του Σεμπά στο ξεκίνημα του ματς που δε βρήκε στόχο κι άλλο ένα του Μάριν στο 28΄, οι «ερυθρόλευκοι» δεν απείλησαν στο πρώτο ημίχρονο.

Η Ξάνθη από την πλευρά της είχε σπουδαία ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο για να προηγηθεί, όταν στο 32’ ο Βασιλακάκης δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Καπίνο. Στο 42΄ η ακριτική ομάδα έφτασε πάλι κοντά στο γκολ, αλλά ο Καπίνο απόκρουσε σωτήρια το γύρισμα του Τριάδη και στη συνέχεια το σουτ του Λουσέρο έφυγε άουτ.

Το σκορ άνοιξε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Ο Σεμπά στο 48΄ μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε τον Ζίφκοβιτς που απόκρουσε με το πόδι κι ενώ η μπάλα απομακρυνόταν βρήκε στο κεφάλι του Σβάρνα και κατέληξε στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια διαχειρίστηκαν σωστά το ματς και ο Μανθάτης στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με σουτ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολυμπιακός – Ξάνθη 2-0 (Novasports 1)

Γκολ: 48′ αυτ. Σβάρνας, 90′ +1′ Μανθάτης

Κίτρινες κάρτες:
Ρέτσος, Μιλιβόγιεβιτς – Λουσέρο, Γουάλας, Καμαρά, Σολτάνι

Κόκκινες κάρτες:


Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο):
Καπίνο, Βιάνα, Ρέτσος, Φιγκέιρας, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Ανδρούτσος (85′ Καμπιάσο), Φορτούνης, Μάριν (67′ Μανθάτης), Σεμπά, Ιντέγε (81′ Καρντόσο).

Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου):
Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Τριάδης, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Γουάλας, Ράνος (85′ Κώστας), Λάζιτς, Σβάρνας (73′ Παπαγεωργίου), Καμαρά (67′ Σολτάνι).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης