Την ήττα με 2-0 από τη Θέλτα γνώρισε στο Βίγκο ο Παναθηναϊκός, σε παιχνίδι για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Οι «πράσινοι» έχασαν για δεύτερο ματς μετά την ήττα από τον Άγιαξ στην πρεμιέρα. Σκόρερ χρίστηκαν οι Γκουιντέτι (84’) και Βας (88’).

Η Θέλτα πήρε την κατοχή στο ξεκίνημα, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει τον Παναθηναϊκό, ο οποίος απείλησε πρώτος με κεφαλιά του Μάρκους Μπεργκ στο 11’. Τέσσερα λεπτά μετά και πάλι ο Σουηδός προσπάθησε να απειλήσει τους Ισπανούς, ενώ στο 25ο λεπτό ο Ιμπάρμπο έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Λουντ επεχείρησε το σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στον Παναθηναϊκό. Στο 38’ ο Μπεργκ έβγαλε τετ α τετ τον Ιμπάρμπο, αλλά ο Κολομβιανός δεν πλάσαρε σωστά. Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι συνέχισε να πιέζει και να αναζητά το γκολ, με τον Κουλιμπαλί στο 56’ να μην βρίσκει στόχο.

Στο 68ο λεπτό ο Ιμπάρμπο βγήκε τετ α τετ και ανατράπηκε αλλά ο διαιτητής δεν καταλόγισε πέναλτι, ενώ στο 74’ ο Μπεργκ με σουτ δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Η Θέλτα απείλησε ουσιαστικά στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου σκόραρε και πήρε τη νίκη. Στο 84’ ο Βας έκανε το γύρισμα και ο Γκουιντέτι με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ. Στο 89’ ο Βας με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Λουκ Στιλ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θέλτα – Παναθηναϊκός 2-0 (OTE Sport 2)

Γκολ: 84′ Γκουιντέτι, 88′ Βας

Κίτρινες κάρτες: Καμπράλ – Βιγιαφάνιες, Σάμπα

Κόκκινες κάρτες:


Θέλτα (Εντουάρντο Μπερίτσο):
Αλβάρες, Μάγιο, Φόντας, Τζόνι Κάστρο, Καμπράλ, Ερνάντες, Ντίας, Ναράνχο (60′ Σίστο), Σενιέ (71′ Βας), Γκουιντέτι, Ρόσι (79′ Άσπας).

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Λουντ, Κουλιμπαλί, Σάμπα, Μολέδο, Κουτρουμπής (88′ Εμποκού), Ζέκα, Λεντέσμα, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο, Μπεργκ.

Στο δεύτερο παιχνίδι του ομίλου ο Άγιαξ επικράτησε 1-0 στην Ολλανδία της Σταντάρ Λιέγης. Το μοναδικό γκολ σημείωσε στο 28’ ο Ντόλμπεργκ.

Βαθμολογία

1. Άγιαξ 6 (3-1)
2. Θέλτα 4 (3-1)
3. Σταντάρ 1 (1-2)
4. Παναθηναϊκός 0 (1-4)

Επόμενη αγωνιστική (20/10)

Σταντάρ Λιέγης-Παναθηναϊκός
Θέλτα-Άγιαξ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης