Ο Παναθηναϊκός μετά την Ξάνθη και τη Λαμία κέρδισε και τη Λάρισα και πέτυχε το τρία στα τρία στο πρωτάθλημα της Super League. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 3-1 με δύο γκολ του Γιόχανσον (28’, 63’), ενώ οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 66’ με πέναλτι του Φατιόν. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 89’ ο Χατζηγιοβάνης με πέναλτι.
Ύστερα από ένα μέτριο σε γενικές παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι παίκτες του Γιώργου Δώνη πατούσαν καλύτερα και είχαν ρυθμό, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 28ο λεπτό. Ο Μπουζούκης είδε τον Γιόχανσον λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, ο Σουηδός προχώρησε και πλάσαρε τον Κρίστινσον, ανοίγοντας το σκορ.

Στο 42΄, πάντως, ο Γιόχανσον παραλίγο να αποβεί μοιραίος, όταν προσπαθώντας να σταματήσει την κάθετη πάσα του Ντέλετιτς έδωσε ύψος, ο Διούδης δεν μπορούσε να αποκρούσει, αλλά η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «βυσσινί» ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο με πρόθεση να ανεβάσουν το παιχνίδι τους, αλλά ήταν και πάλι ο Σουηδός που τους χάλασε τα σχέδια. Στο 63ο λεπτό πήρε τη μπάλα πίσω από το κέντρο, πέρασε όποιον βρέθηκε στο δρόμο του και μπαίνοντας στην περιοχή πλάσαρε για το 2-0, σκοράροντας για πρώτη φορά στην καριέρα του δύο φορές σε ένα παιχνίδι.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μαυρομάτης πήγε απρόσεκτα στην μπάλα, τη βρήκε με το χέρι και ο Κομίνης έδειξε πέναλτι, με τον Φατιόν να νικά τον Διούδη, να μειώνει σε 2-1 στο 66΄ και να δίνει νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Το πέναλτι του Κούνιτς στο 88΄ (χέρι) και η ψυχραιμία του Χατζηγιοβάνη από την άσπρη βούλα στο 89΄, έγραψαν το τελικό 1-3.

ΑΕΛ – Παναθηναϊκός 1-3 (Novasports 2)

Γκολ: 28′ Γιόχανσον (Παναθηναϊκός), 63′ Γιόχανσον (Παναθηναϊκός), 66′ πεν. Φατιόν (ΑΕΛ), 89′ πεν. Χατζηγιοβάνης (Παναθηναϊκός)

Κίτρινες κάρτες:
Γρομητσάρης, Καρανίκας, Λεοζίνιο, Φατιόν, Κούνιτς – Τζανδάρης, Μπουζούκης

Κόκκινες κάρτες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Κρίστινσον, Καρανίκας, Γκοΐκοβιτς, Γρομητσάρης, Χούμπτσεφ (54′ Κούνιτς), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς (84′ Κοέφ), Πίτι, Σαχίτι (46′ Λεοζίνιο), Ντέλετιτς, Μόρσι.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης):
Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Κουρμπέλης (87′ Χατζηθεοδωρίδης), Τζανδάρης, Κάτσε, Μπουζούκης (76′ Πούγκουρας), Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής (55′ Βέργος).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης