Νέες τοποθετήσεις για όσα έγιναν στο περσινό πρωτάθλημα έκανε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος επανέλαβε σε Μέσο της Ρουμανίας πως η ΑΕΚ έκλεψε το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, ο Ρουμάνος τεχνικός τόνισε πως τέτοιες αποφάσεις μπορούν να συγκριθούν μόνο με το καθεστώς του Χίτλερ στη Γερμανία!

Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ είπε: «Για μας ήταν πολύ πιο σημαντικό από ό,τι το παιχνίδι με την Τσέλσι. Η τελευταία είναι μια δύναμη στην Ευρώπη και έχουμε άλλα πέντε ματς. Είναι φαβορί για την πρώτη θέση στον όμιλο. Τα άλλα ματς είναι πιο σημαντικά για μας. Το ντέρμπι με την ΑΕΚ όμως ήταν πιο σημαντικό για μας, ειδικά μετά τα όσα έγιναν πέρσι. Η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός δύσκολα χάνουν βαθμούς. Έτσι τα ντέρμπι είναι καθοριστικά. Στην Ελλάδα η αντιπαλότητα ξεπερνά τα όρια που έχουμε στη Ρουμανία. Κερδίσαμε την ΑΕΚ, αλλά το ξεχάσαμε ήδη. Έχουμε το ντέρμπι με τον Άρη, που ζει μόνο για αυτό το ματς με τον ΠΑΟΚ, και μετά έχουμε τον Ολυμπιακό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την πορεία του ΠΑΟΚ στα προκριματικά σημείωσε: «Τα παιχνίδια αυτά μας βοήθησαν πολύ. Ήταν δυνατά, απέναντι σε μεγάλες ομάδες. Όχι απέναντι σε άγνωστους αντιπάλους. Αντιμετωπίσαμε τη Βασιλεία που πέρσι νίκησε τη Μαν. Σίτι, τη Σπαρτάκ Μόσχας που εκπροσωπεί την πόλη και είναι από τις δυνάμεις του ρωσικού ποδοσφαίρου. Και μετά παίξαμε με την Μπενφίκα, μια άλλη ομάδα με μεγάλη εμπειρία και φοβερή οργάνωση. Χάσαμε την πρόκριση, αλλά πήραμε ισοπαλία στη Λισαβόνα. Κάναμε κάποια λάθη και δεν ήμασταν έτοιμοι για το τελευταίο βήμα. Είναι θέμα εμπειρίας».

Για τα γεγονότα της Τούμπας, σημείωσε: «Προσπαθήσαμε να το διαχειριστούμε. Ανεξάρτητα από τις αποφάσεις των οργάνων, πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε οι πρωταθλητές και το έχουμε δείξει. Ήμασταν πρωταθλητές, είχαμε περισσότερος βαθμούς από την ΑΕΚ και με ένα ματς λιγότερο, αυτό με τον Ολυμπιακό. Σε 29 παιχνίδια είχαμε 70 βαθμούς και η ΑΕΚ 67 σε 30 αγώνες, αλλά μας τιμώρησαν και τερματίσαμε δεύτεροι. Προετοιμαστήκαμε σοβαρά, επαγγελματικά και δείξαμε σε όλους πως είμαστε οι πραγματικοί πρωταθλητές. Ό,τι έγινε πέρσι θα το θυμόμαστε για όλη μας τη ζωή, αλλά και εκείνοι επίσης. Για μας είναι δυσάρεστο, γιατί είχαμε κερδίσει το πρωτάθλημα. Πόσες φορές έχεις μια τέτοια ευκαιρία στην καριέρα σου; Όμως και οι άλλοι γνωρίζουν καλά πως πήραν ένα πρωτάθλημα που δεν ήταν δικό τους, ότι το έκλεψαν. Θα ζήσουν με αυτή την ιδέα. Πιστεύω πως στην ιστορία του αθλητισμού, στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αυτό συνέβη μόνο κατά την διάρκεια της Γερμανίας του Χίτλερ. Δεν θυμάμαι ποτέ καμιά αντίστοιχη κατάσταση. Να χάνεις δυο παιχνίδια, το ένα πίσω από το άλλο, χωρίς να μπορείς να κάνεις τίποτα. Στο ένα ματς, δεν κάναμε τίποτα και στο άλλο σκοράραμε ένα κανονικό γκολ, το οποίο μέτρησε αρχικά για 4-5 λεπτά και στη συνέχεια πήραν πίσω την απόφαση τους και ακύρωσαν το τέρμα. Στα αποδυτήρια ο ρέφερι διαπίστωσε το λάθος του. Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Για εμάς παραμένει αυτή η πικρία για όλα όσα έγιναν… Στην Ελλάδα αρκετοί αντίπαλοι μου επιτίθενται επειδή λέω την αλήθεια. Είναι πολύ απλό. Το λέω φυσικά, είναι ένα γεγονός».

Για το νέο πρωτάθλημα υπογράμμισε: «Είμαστε σε μειονέκτημα γιατί είχαμε αφαίρεση βαθμών και προσπάθησαν να μας σταματήσουν τις πρώτες αγωνιστικές. Θα μπορούσαμε να είχαμε βρεθεί τέσσερις βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ ή τον Ολυμπιακό και θα ήταν αυτό πρόβλημα και μεγάλη πίεση για μας. Πρέπει να είμαστε τέλειοι και να περιμένουμε λάθη των άλλων. Είναι δύσκολη η κατάσταση. Δώσαμε δύο πολύ δυνατά ματς με τον Πανιώνιο και τον ΟΦΗ και έγιναν σοβαρά λάθη σε βάρος μας. Οι άλλες ομάδες ευνοήθηκαν από τη διαιτησία και κέρδισαν στο τέλος. Όπως και ο Ολυμπιακός. Θα πρέπει να το ξεπεράσουμε και να κοιτάξουμε τη συνέχεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Για το αν θέλει άλλον Ρουμάνο δίπλα στον Τόσκα είπε: «Δεν χρειάζεται. Μου πρότειναν τον Τόσκα και είπα το ναι. Δεν ήταν δική μου ιδέα να τον φέρω. Έχουμε ένα τμήμα σκάουτινγκ, έψαχνα έναν αριστεροπόδαρο αμυντικό που να παίζει και στόπερ και έτσι πήραμε τον Αλίν».
Η δήλωση του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και ο Κυριάκος Κυριάκος σε ανάρτησή του στο facebook παίρνει θέση υπέρ του Ρουμάνου διευκρινίζοντας ότι δεν έκανε σύγκριση της Ελλάδας με την χιτλερική Γερμανία. Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έγραψε:

«Υπάρχουν μερικά ενοχλητικά κατάλοιπα δυστυχώς ακόμη και του γκεμπελισμού. Όπως για παράδειγμα να τονίζεις την «εμπορική» έκφραση σε βάρος της ουσίας…

Για να τελειώνουμε: κανείς δεν συγκρίνει τη σημερινή Ελλάδα με την χιτλερική Γερμανία, πολύ περισσότερο ένας άνθρωπος με την οξυδέρκεια του Ραζβάν. Τον τρόπο που στερήθηκε από τον ΠΑΟΚ ένας τίτλος αναγάγει σε παρόμοια περίοδο.

Επίσης κάποιοι υπερευαίσθητοι θα πρέπει κάποια στιγμή να πάρουν ευθαρσώς θέση -έστω και απέναντι στη δική μας- για την ουσία της υπόθεσης πριν σχολιάσουν τον τρόπο και τον τόνο διαμαρτυρίας του προπονητή μας.

Για μένα κακώς συνεχίζει να τα λέει, εις βάρος της εικόνας του. Όσοι δεν είχαν μάτια να το δουν, δεν έχουν και αυτιά για να το ακούσουν.

Όσοι δεν νοιάστηκαν για το πως τελείωσε το περυσινό πρωτάθλημα, δεν νοιάζονται και για το πως ξεκίνησε το φετινό.

Ο αγώνας δεν είναι εντυπώσεων αλλά ουσίας και πρέπει να αφορά όσους πέρα από την ομάδα τους, αγαπούν το κανονικό ποδόσφαιρο.

ΥΓ: Κάποιοι θέλουν «δυναμικές αντιδράσεις» χωρίς επεξήγηση και τους καταλαβαίνω. Όμως όχι τέτοιες που αφαιρούν την ενέργεια από τον πραγματικό στόχο για χάρη των εντυπώσεων. Δυναμικές, δημιουργικές και -προπάντων- νόμιμες είναι οι αντιδράσεις που χρειάζονται κι ας φαίνεται κάποιες στιγμές ότι δεν έχουν αποτέλεσμα…».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης