Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με σκορ 3-1 της Έστερσουντ στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τα πλέι οφ του Europa League και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης για τους ομίλους της διοργάνωσης. Οι Σουηδοί προηγήθηκαν στην Τούμπα στο 21’ με πέναλτι του Νούρι, όμως ο «Δικέφαλος του Βορρά» ισοφάρισε στο 38’ με τον Λέο Μάτος και στο 77’ ο Πρίγιοβιτς σημείωσε το 2-1. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε και πάλι ο Πρίγιοβιτς με εκτέλεση πέναλτι στο 88ο λεπτό. Η ρεβάνς έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη (24/8) στη Σουηδία.

Ο ΠΑΟΚ ανέλαβε την κατοχή στα πρώτα λεπτά του αγώνα, αλλά παρουσιάστηκε χωρίς λύσεις όταν χρειάστηκε να διασπάσει να καλοστημένη άμυνα της Έστερσουντ. Οι Σουηδοί αμύνθηκαν σωστά και στο 21’ στάθηκαν τυχεροί, καθώς η άμυνα του «Δικεφάλου του Βορρά» αδράνησε και ο Ρέι υπέπεσε σε πέναλτι, καθώς ανέτρεψε τον Άις στην περιοχή. Ο Νούρι από την άσπρη βούλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ για τους Σουηδούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ισοφάριση και κατάφερε να διώξει το άγχος από τα πόδια του. Με όμορφη κεφαλιά στο 38’ ο Λέο Μάτος σημείωσε το 1-1, ενώ στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι άνοιξε.

Ο ΠΑΟΚ έχασε κλασικές ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 64’ και το 66’ με τους Μακ, Πρίγιοβιτς, ωστόσο κατάφερε να βρει το δρόμο για τα δίχτυα της Έστερσουντ δύο ακόμα φορές. Ο Πρίγιοβιτς σκόραρε, αρχικά στο 77’, με κεφαλιά και στο 88’ με πέναλτι, μετά από ανατροπή του Ενρίκε από τον Κεϊτά, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό αποτέλεσμα.





ΠΑΟΚ – Έστερσουντ 3-1 (Cosmote Sport 1)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ: 38′ Λέο Μάτος,77′, 88′ πεν. Πρίγιοβιτς – 21′ πεν. Νούρι

Κίτρινες κάρτες: Ρέι – Μουκίμπι, Κεϊτά

Κόκκινες κάρτες:


ΠΑΟΚ:
Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Σάκχοφ (63′ Πέλκας), Τσίμιροτ, Κάμπος, Μπίσεσβαρ (74′ Ενρίκε), Μακ (81′ Αθανασιάδης), Πρίγιοβιτς.

Έστερσουντ:
Κεϊτά, Μουκίμπι (71′ Μπέργκβιστ), Παπαγιαννόπουλος, Πίτερσον, Γουίλντγκρεν, Μενσά, Νούρι, Μπαχίρου, Σέμα (71′ Γκέρο), Άις, Γκόντος (81′ Μπίερκστρεμ).



σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης