Aν και ουσιαστικά είχε εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League από το πρώτο παιχνίδι (είχε επιβληθεί με 3-0) ο ΠΑΟΚ επικράτησε εκ νέου την Πέμπτη με 2-0 της Ντιναμό Τιφλίδας στην Τούμπα, κι έτσι με δύο νίκες και συνολικό σκορ 5-0, «σφράγισε» την πρόκριση.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» άνοιξε το σκορ μόλις στο 5′ με γκολ του Γκάρι Ροντρίγκες, με τον Γιώργο Τζαβέλλα να διαμορφώνει στο 45′ το τελικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το ματς για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, καθώς άνοιξε το σκορ με γκολ του Ροντρίγκες και απλοποίησε ακόμα περισσότερο την υπόθεση πρόκριση.

Πιο συγκεκριμένα, στο 5′ ο ακραίος επιθετικός του «δικεφάλου» πίεσε και έκλεψε ψηλά, άλλαξε την μπάλα υπέροχα με τον Περέιρα και μέσα από την περιοχή πλάσαρε τον Σκρίμπε για το 1-0.

Το γκολ αυτό έδωσε ανάγκασε τους Γεωργιανούς να ανασυνταχθούν προς αποφυγήν ενός ποδοσφαιρικού διασυρμού και με αντεπιθέσεις προσπάθησαν να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Γλύκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 11′ ο Παπουνασβίλι σπρώχθηκε μέσα στην περιοχή από τον Λέοβατς, αλλά ο Αυστριακός ρέφερι έδειξε συνέχεια του αγώνα. Δεν συνέβη το ίδιο και στο 44′ όταν ο Ροντρίγκες ανατράπηκε στην περιοχή και ο διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών, αλλά ο Τζάλμα Κάμπος δεν κατάφερε να νικήσει τον Σκρίμπε που απόκρουσε το πέναλτι.

Στο επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ ο Τζαβέλλας διπλασίασε τα τέρματα του ΠΑΟΚ όταν από κόρνερ του Περέϊρα, πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 2-0.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο ΠΑΟΚ πλησίασε σε ένα ακόμα γκολ αλλά ο Κάμπος δεν κατάφερε να ελέγξει την μπάλα και ο Σκρίμπε του έκοψε τον δρόμο για να φύγει η μπάλα άουτ.

Ομως ακόμα καλύτερη ευκαιρία ήταν για τους Θεσσαλονικείς αυτή που χάθηκε στο 55′ με τον Ροντρίγκες να φεύγει ταχύτατα στην κόντρα, να πασάρει στον Περέιρα ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Σκρίμπε, το πλασέ του Αργεντινού όμως απέκρουσε ο τερματοφυλακας των Γεωργιανών.

Στο 68′ ο Αλβάρο σούταρε από καλή θέση αλλά δεν αιφνιδίασε τον Γλύκο. Τέλος πολύ καλή ευκαιρία έχασε στο 88′ ο Βαρέλα που από κόρνερ του Περέϊρα έστειλε την μπάλα άουτ από πολύ κοντά.

Kίτρινες:
Αλβάρο, Παρουνασβίλι, Νταλισβίλι

ΠΑΟΚ (Β. Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο (76′ Βαρέλα), Τζαβέλλας, Λέοβατς (65′ Κίτσιου), Κάνιας, Τσίμιροτ, Σάκχοφ (57′ Μπίσεσεβαρ), Τζάλμα Κάμπος, Ροντρίγκες, Περέιρα.

Ντιναμό Τιφλίδας:(Γ. Γιάραμπεκ) Σκρίμπε, Σπίριτς, Αμισουλασβίλι, Σάντος, Λομπανίτζε, Παρουνασβίλι, Τσιντσάντζε (75′ Βέλεφ), Κιτεϊσβίλι (62′ Τσαντουρισβίλι), Αλβάρο, Ντβαλισβίλι (77′ Μικελτάτζε), Παπουνασβίλι.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης