Η zougla.gr είχε την ευκαιρία να ζήσει το Cutty Sark adventurespirit από κοντά και να σας μεταφέρει το πνεύμα μιας αληθινής περιπέτειας. Οι 6 νικητές του διαγωνισμού αποτέλεσαν το πλήρωμα ενός ιστορικού ιστιοφόρου και ταξίδεψαν στον Βόρειο Ατλαντικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε το χρονολόγιο του adventurespirit…

Πέμπτη 31 Μαΐου

08.00- Βρέχει αρκετά. Η βραδινή βάρδια ξυπνά την πρωινή. Χθες το βράδυ όλοι κοιμήθηκαν αργά. Το πρωινό σερβίρεται στο αμπάρι λόγω της βροχής… Χυμοί, φρούτα, αυγά και μαύρο ψωμί. Τρώνε γρήγορα, γιατί το Bessie Ellen πρέπει να αναχωρήσει. Φορούν τα αδιάβροχα και ανεβαίνουν όλοι στο κατάστρωμα. Αρχικά η Μαρία αναλαμβάνει το τιμόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπόλοιποι σε επιφυλακή. Ακολουθεί δύσκολη μέρα με βροχή… Σήμερα η καπετάνιος και το πλήρωμά της δεν θα κάνουν τίποτα. Είναι εντολή.

Όλη την ευθύνη του πλοίου την έχει η ομάδα του adventure spirit, γεγονός που τους προκαλεί άγχος. Ωστόσο, δείχνουν σίγουροι πως θα τα καταφέρουν.

Συνεχίζεται η διαδρομή προς τον Βορρά. Πλέουμε μεταξύ Ιρλανδίας και Σκωτίας. Επόμενη στάση το Whitehaven.

 Η καπετάνιος έχει μια έκπληξη για το πλήρωμα. Τους χωρίζει σε ομάδες και η κάθε ομάδα θα φτιάξει ένα κέικ μήλου στην κουζίνα του πλοίου. Τελικά, μόνο η πρώτη ομάδα, που αποτελείται από τη Μαργαρίτα, τη Λιάνα και τον Μάρτιν, κατάφερε να φτιαξει το κέικ μήλου με Cutty Sark … η δεύτερη δεν πρόλαβε αφού η 1η καθυστέρησε αρκετά ! …. Με τη συνταγή είχαν κάποια μπερδέματα όσον αφορά στα υλικά, αλλά το αποτέλεσμα φαίνεται να άρεσε σε όλους, αφού το τίμησαν στο απογευματινό break.

Το γλυκό είχε το σχήμα του μπουκαλιού του Cutty Sark , με ντεκόρ την κίτρινη ετικέτα της γνωστής φιάλης …. Μια στιγμή χαλάρωσης που άξιζε μετά από τόση ταλαιπωρία.

20.00 – Το Bessie Ellen φθάνει στο λιμάνι του Whitehaven. Οι πύλες του λιμανιού είναι κλειστές. Το Λιμενικό περιμένει την παλίρροια να ανέβει, προκείμενου να επιτρέψει την είσοδο του πλοίου.

20.30 – Έπειτα από αναμονή μισής ώρας, οι πύλες ανοίγουν. Το ιστορικό ιστιοπλοϊκό δένει στο λιμάνι. Όλη η ομάδα φοράει τα φούτερ του adventure spirit. Κόσμος έχει συγκεντρωθεί για να τους φωτογραφίσει.

Το τελευταίο δείπνο γίνεται στο πλοίο… Αρνάκι ψητό με βραστά λαχανικά και στη συνέχεια για επιδόρπιο μους λεμόνι. Η Λιάνα , η Μαργαρίτα και η Μαρία έχουν βάλει το χεράκι τους για το τελικό αποτέλεσμα.

Είναι το τελευταίο δείπνο στο πλοίο και η ομάδα σκέφτεται να το απολαύσει λίγο παραπάνω. Έτσι ετοιμάζουν γευστικά cocktail Cutty Sark και ανεβαίνουν όλοι στο κατάστρωμα.

Ομολογώ ότι η περιπέτεια που ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες δίνει άλλη γεύση στο αγαπημένο μας Cutty (συμβάλλει και η εφευρετικότητα όλων των παιδιών)… Υπέροχες και μοναδικές στιγμές. Το βράδυ στο Whitehaven βλέπαμε την άφιξη των καϊκιών στο λιμάνι με τη συνοδεία των γλάρων, ενώ η Nikki έλεγε ιστορίες για περιπέτειες στις θάλασσες…..

Η περιπέτεια συνεχίζεται…

Δείτε περισσότερες στιγμές στο adventurespirit.gr

Διαβάστε επίσης:Hμέρα πρώτη-Η αρχή μιας περιπέτειας
                           Hμέρα δεύτερη-Το μαγευτικό ταξίδι προς τον Νότο
                           Ημέρα τρίτη- Η επιβίβαση στο ιστορικό ιστιοφόρο Bessie Ellen
                          Ημέρα τέταρτη- Διασχίζοντας τον Ατλαντικό παρέα με δελφίνια
                          Ημέρα πέμπτη- Η έκπληξη της καπετάνιου
                          Ημέρα έκτη- Η άφιξη στο Isle of Man

Aποστολή zougla.gr: Χρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης