Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς θα μπορούσε να είναι ένα κοντσέρτο που να περιλαμβάνει βουνό και θάλασσα;
Κάπως έτσι ξεκίνησε το οδοιπορικό μας αντίστροφα… από τη θάλασσα στο βουνό μέσω ενός φαραγγιού… του Βουρραϊκού! Και μάλιστα… σαν τον παλιό καλό καιρό… με το τρένο!!.. Όχι με τον Μουντζούρι, μα με το σύγχρονο τρένο που μόλις διέθεσε ο ΟΣΕ για μια από τις 6 παγκοσμίως ομορφότερες διαδρομές με τον σιδηρόδρομο: αυτή που ξεκινά από το Διακοπτό με τον οδοντωτό και, με μια γλυκιά στάση στη Ζαχλορού, καταλήγει στα ιστορικά και μαγευτικά Καλάβρυτα!
Δεν είναι τυχαίο πως το Διακοπτό είναι γενέτειρα των ηθοποιών Διονύση Παπαγιαννόπουλου και Μίμη Κοκκίνη και του ζωγράφου Γιάννη Σπυρόπουλου. Ούτε είναι τυχαίο πως άξια θεωρείται πόλος έλξης τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω των θαυμάσιων ακτογραμμών που διαθέτει, αλλά και το χειμώνα και τους υπόλοιπους μήνες, μια και είναι η αφετηρία του oδοντωτού σιδηρόδρομου με κατάληξη στα Καλάβρυτα! Βέβαια, επειδή οι Έλληνες από αρχαιοτάτων χρόνων έχουμε μάθει να συνδυάζουμε το καλό φαγητό με το καλό κρασί…το oινοποιείο του τετράμυθου είναι εκεί και σας περιμένει για μια ξενάγηση στη βαθύτερη γνώση της παραγωγής, επεξεργασίας του οίνου αλλά και γνώσης του πώς συμμετέχει το κρασί στη γευσιγνωσία!
Έπειτα, λοιπόν, θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι έτοιμος να διασχίσει το εντυπωσιακό φαράγγι του Βουρραϊκού, να πάρει μια βαθιά ανάσα στη Ζαχλορού και να προετοιμαστεί για το μεγάλο ταξίδι της Γνώσης, της ιστορίας του Ολοκαυτώματος, με την άφιξή του στα Καλάβρυτα, διότι δεν είναι μόνο τοποθεσία, για να απολαμβάνει κανείς τις διακοπές του, είναι η τοποθεσία για να μαθαίνει κανείς το πώς να πηγαίνει διακοπές, ξεκινώντας από μια στάση στον τόπο θυσίας, συνεχίζοντας το ταξίδι στο Μουσείο Ολοκαυτώματος, στην ιερά Μονή της Α. Λαύρας, στο Σπήλαιο των Λιμνών και ολοκληρώνοντας την ημέρα του σε κάποιο από τα ωραιότατα γραφικά ταβερνάκια, να πιει το καφέ του και να ξεκουραστεί σ’ ένα από τα φιλόξενα ξενοδοχεία των Καλαβρύτων, για να ετοιμαστεί για την επόμενη ημέρα, όπου θέλοντας και μη, μαγεμένος από το τοπίο θα την περάσει στο Χιονοδρομικό Κλαβρύτων που βρίσκεται μόλις 14 χλμ από την πόλη!
Είναι ευχή το να μπορείς να κάνεις σκι στο χιόνι και όχι μόνο, δίχως να σ’ έχει κουράσει η…απόσταση!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης