Όταν πρόκειται για την περιπέτεια, το Θέρετρο Taman Negara στο Εθνικό Πάρκο στο Pahang, της Μαλαισίας-και η Διαμονή εντός του αρχαιότερου Δάσους Βροχής στο πλανήτη- σας προσφέρει μια μοναδική εμπειρία  ζωής!!! 


Το θέρετρο και το Εθνικό Πάρκο βρίσκεται 70 χιλιόμετρα βόρεια της Jerantut, 260 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Κουάλα Λουμπούρ, 280 χιλιόμετρα δυτικά του Kelantan και είναι προσβάσιμο είτε οδικώς, είτε με καΐκι. Από την Κουάλα Λουμπούρ το ταξίδι προς Κουάλα Tahan με το αυτοκίνητο θα διαρκέσει περίπου 4 ώρες. Εάν ξεκινήσετε τις διακοπές σας από την Κουάλα Λουμπούρ, υπάρχει επίσης λεωφορείο μεταφοράς (προς το θέρετρο) προς Κουάλα Τembeling τα οποία αναχωρούν καθημερινά στις 8.45 π.μ. από το ξενοδοχείο Crown Plaza Mutiara. Κατά την άφιξή σας στην Κουάλα Tembeling (11.30 π.μ.), θα σας συναντήσει το προσωπικό του θερέτρου και θα προχωρήσετε για να επιβιβαστείτε σε καΐκι , ώστε μετά από ένα ταξίδι 3 ωρών στο ποτάμι θα φτάσετε στην Κουάλα Tahan. Εν αναμονή για την αναχώρηση του σκάφους, μπορείτε να γευματίσετε ελαφρά στο εστιατόριο κοντά στην προβλήτα. Μόλις φτάσετε στο πάρκο της Κουάλα Tahan, από την προβλήτα θα μεταφερθείτε στο θέρετρο με φορτηγό, το οποίο είναι περίπου 800 μέτρα από την προβλήτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Rainforest Taman Negara Θέρετρο!!! 
Μένοντας στο θέρετρο είναι η τέλεια απόδραση από την καθημερινότητα, σε ένα μοναδικό σημείο παγκοσμίως όπου η φύση και η ηρεμία σας, περιβάλλεται από το πιο μοναδικό σκηνικό. Το Rainforest Resort Ταμάν Negara είναι μέσα στη πλούσια τροπική βλάστηση και τους ήχους του ποταμού που από κοντινή απόσταση προσφέρουν μια φυσική μουσική υπόκρουση.
Η τουριστική μονάδα προσφέρει 90 δωμάτια που περιλαμβάνουν από απλά δωμάτια έως σουίτες. Με το δροσερό της περιβάλλον και τη μαγευτική θέα, η μονάδα είναι ένα μέρος για κάθε εποχή του χρόνου.  Για την απόλυτη άνεση σας, το θέρετρο προσφέρει τις καλύτερες εγκαταστάσεις για την έξοδο σας ή/και τις διακοπές σας, αφού όλα τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με air-condition, ζεστό και κρύο ντους, πλήρη σειρά προϊόντων μπάνιου, καθημερινή υπηρεσία δωματίου, τηλεόραση, mini bar, χρηματοκιβώτιο, ανταλλαγή συναλλάγματος, τηλέφωνο, κ.α. Επίσης παρέχονται: κατάστημα με σουβενίρ, υπηρεσία πλυντηρίου, δωρεάν χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, γραφεία οργανωμένων ταξιδιών περιπέτειας, Paintball Park, υπηρεσίες μεταφοράς, αίθουσα ψυχαγωγίας (με σνούκερ, καραόκε, παιχνίδια εσωτερικού χώρου, κ.α.) και ένα ιδιωτικό μπαλκόνι με θέα είτε στο λόφο ή τη ζούγκλα. Κάθε δωμάτιο έχει σχεδιαστεί για να κάνει τη διαμονή σας άνετη και αξέχαστη με το καλύτερο δυνατό τρόπο που το Ταμάν Negara μπορεί να  προσφέρει. Το Rainforest Resort, είναι επίσης ένας εξαιρετικός χώρος για συναντήσεις, συνέδρια, και εκδηλώσεις. 
Το Rainforest Resort Τaman Negara, οργανώνει επίσης εκδρομές περιπέτειας σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος. Ένα από τα highlights της παραμονής στο Θέρετρο είναι η πεζοπορία στη ζούγκλα  Bukit Teresek και η δημοφιλής Ουρανογέφυρα Πεζών, 40 μέτρα πάνω από το έδαφος. Το Εθνικό Πάρκο είναι επίσης ένα ευνοούμενο σημείο για ψαράδες. Το ψάρεμα γλυκού νερού είναι καλύτερο να γίνεται κατά τους ξηρότερους μήνες (από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο και τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο). Το Taman Negara προσελκύει επίσης παρατηρητές πουλιών. Περισσότερα από 300 είδη πουλιών έχει αναφερθεί στο Taman Negara, μεταξύ των οποίων, αετοί, αλκυόνες, φασιανοί, νυχτερίδες και πολλά άλλα. Για εκείνους που είσαστε περισσότερο προσανατολισμένοι στην περιπέτεια, υπάρχουν ποικίλες δραστηριότητες. Οι πιθανότητες είναι να βρείτε τον εαυτό σας,επιλέγοντας περισσότερες από μία δραστηριότητα και ανάλογα με τις ημέρες που θα περάσετε στο θέρετρο. Άλλες δραστηριότητες που προσφέρονται είναι: σπήλαια για εξερεύνηση, επίσκεψη σε ιερά, μονάδες ιχθυοτροφίας, παραδοσιακό οικισμό, πεζοπορία στη ζούγκλα τη νύχτα, νυχτερινό σαφάρι, ράφτινγκ, κολύμπι στο ποτάμι, ή εξερευνήσεις και φωτογραφήσεις στα ποικίλη είδη χλωρίδας και πανίδας. Βέβαια απαιτείται προηγούμενη συνεννόηση είτε με το θέρετρο (από την Κουάλα Λουμπούρ) ή με το Jungle Travel για να είστε σίγουροι ότι θα πραγματοποιηθούν. 
Ανοιχτά καθημερινά από τις 7:30 έως 23:00 μ.μ., το υπαίθριο καφενείο στο θέρετρο είναι το μέρος για να δειπνήσετε απολαμβάνοντας τη νύχτα και τους ήχους της φύσης. Αυτό το εστιατόριο σερβίρει νόστιμα και προσιτά πιάτα κουζίνας Μαλαισίας, αλλά και δυτικών επιρροών. Οι επισκέπτες συναντώνται εδώ συνήθως για να ανταλλάξουν ιστορίες και απόψεις με άλλα άτομα, απολαμβάνοντας ένα υπέροχο γεύμα. 

 Επικοινωνήστε, με το Jungle Travel για τις τρέχουσες προσφορές απόδρασης στη Κουάλα Λουμπούρ. Ελάτε να χαλαρώσετε μέσα στο φυσικό περιβάλλον του αρχαιότερου Δάσους Βροχής και απολαύστε την εμπειρία της φύσης με αναζωογονητικές δραστηριότητες αναψυχής. 

(πηγές:www.wikipedia.com, www.rainforest-tamannegara.com, office.microsoft.com/en-us/images/, www.morguefile.com)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης