Η Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών καθιέρωσε πριν από πέντε χρόνια την «Ημέρα Φροντιστή».

Ο φροντιστής είναι το άτομο το οποίο βοηθά σε τακτική ή καθημερινή βάση τον ασθενή με άνοια και φροντίζει για την κάλυψη την αναγκών του, την άνετη και ασφαλή διαβίωσή του. Οι αυξημένες απαιτήσεις αυτής της φροντίδας έχουν ως αποτέλεσμα την ψυχολογική, σωματική και οικονομική επιβάρυνση του φροντιστή, ενώ η ενημέρωση και η εκπαίδευση είναι παράγοντες που βοηθούν σημαντικά στο δύσκολο έργο του. Ο ενημερωμένος και εκπαιδευμένος φροντιστής προσφέρει υψηλής ποιότητας φροντίδα και καταφέρνει να χειρίζεται πιο αποτελεσματικά το φορτίο και τα πρακτικά προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της νόσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 προγραμματίζουμε εκδήλωση με θέμα «Η ανακούφιση του φορτίου των φροντιστών», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα), ώρες 10.00 – 19.00.

Οι φροντιστές των ανθρώπων με νόσο Αλτσχάιμερ θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με ειδικούς επιστήμονες για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που βιώνουν, ώστε να αντιμετωπίσουν καλύτερα τον ασθενή τους. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επαναλαμβανόμενους κύκλους εκπαιδευτικών διαλέξεων με την εξής θεματολογία:

• Συμπτώματα & Εξέλιξη της νόσου Alzheimer
• Διαταραχές Συμπεριφοράς
• Φαρμακευτικές και μη φαρμακευτικές θεραπείες
• Πρακτικά προβλήματα φροντίδας
• Πρόγραμμα εκπαίδευσης για έμμισθους φροντιστές (Έλληνες και αλλοδαπούς)- Set care.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα θα υπάρχει δυνατότητα για δημιουργική απασχόληση των ασθενών, όπως ασκήσεις μνήμης με μολύβι και χαρτί, εργοθεραπεία, κ.λπ. από τους ψυχολόγους της Εταιρείας μας και τους εθελοντές.

Στους χώρους υποδοχής της εκδήλωσης θα διανέμονται ενημερωτικά έντυπα σε κάθε ενδιαφερόμενο και θα δίνονται πληροφορίες για τα προγράμματα λειτουργίας των Κέντρων Ημέρας.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο: 9011 404 100 (χρέωση από σταθερό 1,48 ευρώ και από κινητό 1,57 ευρώ το λεπτό).

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης