Η δίαιτα «5:2» όπως δηλώνει το «όνομα» της όπου για 5 ημέρες τρώμε ότι θέλουμε και για 2 ημέρες καταναλώνουμε 500 θερμίδες για τις γυναίκες και τις 600 για τους άνδρες, σαρώνει στη Μεγάλη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες και φανατική της δηλώνει η Jennifer Lopez.

Εμπνευστές της νέας και αποτελεσματικής αυτής δίαιτας είναι δύο ειδικοί σε θέματα υγείας ο δόκτωρ Michael Mosley και η Mimi Spencer.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δίαιτά τους βασίζεται σε ευρήματα Βρετανών και Αμερικανών επιστημόνων ότι η διαλειμματική νηστεία μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους να χάσουν περισσότερο λίπος, να μειώσουν την χοληστερίνη, να αυξήσουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη, όσα δηλαδή αποτελούν κίνδυνο για καρδιακή νόσο και διαβήτη.

Το θετικό επίσης με τη δίαιτα «5:2» λένε οι εμπνευστές της αλλά και όσοι την ακολουθούν είναι, ότι δεν αισθάνεσαι περιορισμένος. Δεν σκέφτεσαι ότι είσαι σε δίαιτα και ότι υπάρχουν απαγορεύσεις, ψυχολογικά λοιπόν είναι πιο ελκυστική.

Πώς λειτουργεί η δίαιτα

Η δίαιτα λειτουργεί ακριβώς όπως το όνομά της. Επί πέντε ημέρες κάθε εβδομάδα, τρέφεσαι κανονικά και χωρίς ακρότητες. Έπειτα, για 2 ημέρες, η διατροφή σου δεν πρέπει να ξεπερνά τις 500-600 θερμίδες καθημερινά. Το πως θα καταναλώσεις τις θερμίδες αυτές, το αποφασίζεις εσύ. Μπορείς να μοιράσεις 300 θερμίδες σε 2 γεύματα ή από 200 σε 3 γεύματα μέσα στην ημέρα. Η δίαιτα υπόσχεται πως με τον τρόπο αυτό ο μεταβολισμός σου θα κάνει…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης