Στα 145 δισ. ευρώ ετησίως η συνεισφορά στο ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την ποντοπόρο ναυτιλία, με το 45% να προέρχεται από τον ελληνόκτητο στόλο.
 
Όπως αναφέρει η Καθημερινή, μελέτη της Oxford Economics που παρουσιάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και εκπονήθηκε για λογαριασμό της European Commynity Shipowers’ Association (ECSA), σκοπό έχει να ενημερωθούν τα ευρωπαϊκά όργανα για το πλαίσιο λειτουργίας της ποντοπόρου ναυτιλίας.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα η έκθεση απαντά σε αυτούς που επιχειρούν να μεταβάλουν επί τα χείρω το πλαίσιο αυτό, ισχυριζόμενοι ότι υπάρχει ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση.
 
Όπως αναφέρεται το ναυτιλιακό συνάλλαγμα που φέρνει η ναυτιλιακή βιομηχανία στην Ελλάδα αποτελεί τον ισχυρότερο πυλώνα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και έφτασε τα 15 δισ. το 2013 ενώ τα σχετικά στοιχεία τέθηκαν υπόψη του επιτρόπου Μεταφορών και αντιπροέδρου της Ε.Ε, Σιμ Κάλας, ο οποίος από τις 19 Απριλίου θα ασκεί τα καθήκοντα επιτρόπου Οικονομίας αντικαθιστώντας τον Όλι Ρεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης