Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, είχε χθες αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ). Η συνάντηση θεωρείται συνέχεια αυτής που προηγήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Όπως ανέφεραν στη «Ν» ανώτατες πηγές της ΕΕΕ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν και άλλες συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς, καθώς έχει ζητηθεί συνάντηση και με τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ., Φώτη Κουβέλη, τον τρίτο πολιτικό αρχηγό που στηρίζει την παρούσα κυβέρνηση, ενώ ανάλογο αίτημα έχει υποβληθεί και στο γραφείο του προέδρου της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγού τη αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις συναντήσεις η αντιπροσωπεία της ΕΕΕ αναφέρεται σε ιδέες και σκέψεις για το πώς μπορεί να συνδεθεί στενότερα η ελληνική ναυτιλία με την εθνική οικονομία.

Ο ελληνικός εφοπλισμός εμφανίζεται να έχει συγκεκριμένο σχέδιο συμβολής του στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, το οποίο περιλαμβάνει ένα πλέγμα πρωτοβουλιών από το πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς, που παρουσιάστηκε αναλυτικά και στον πρωθυπουργό, μέχρι και την ενίσχυση του μεριδίου του κλάδου στο ΑΕΠ της χώρας και την αύξηση της απασχόλησης. Το σχέδιο αυτό θα ξεδιπλώνεται σταδιακά και θα εκφράζεται πρωτίστως μέσα και από την ενίσχυση του ελληνικού νηολογίου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για το υπό εξέλιξη πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς του ελληνικού εφοπλισμού. Στη διάθεση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών βρίσκεται ένα σημαντικό κεφάλαιο από χορηγίες των εφοπλιστών, το οποίο θα διατεθεί σε βάθος τριών ετών σε διάφορες κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν σοβαρές ανάγκες επιβίωσης. Επίσης ένα κονδύλι ύψους άνω των πέντε εκατ. ευρώ θα διατεθεί για τη βελτίωση της υποδομής και των συνθηκών διαβίωσης στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης