Η Diana Shipping αντιμετώπισε διακυμάνσεις στη Wall Street μετά την ανακοίνωση των σχεδίων της για την επαναγορά μέχρι και 100 εκατομμυρίων δολαρίων από το δικό της απόθεμα.
Σε δήλωση που εξέδωσε την Παρασκευή το πρωί η ελληνική εταιρεία εκμετάλλευσης φορτηγών πλοίων, είπε ότι το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών εγκρίθηκε από το διοικητικό της συμβούλιο.
“Η εταιρεία δεν είναι, ωστόσο, υποχρεωμένη να επαναγοράσει τις μετοχές σύμφωνα με το σχέδιο” πρόσθεσε χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.
Στην ίδια ανακοίνωση η εταιρεία είπε στους επενδυτές ότι εξασφάλισε πρόσφατα ένα δάνειο 30 εκατομμυρίων δολαρίων από την The Export-Import Bank of China, για την εν μέρει χρηματοδότηση δύο νέων πλοίων που βγήκαν στο νερό νωρίτερα αυτό το χρόνο.
Η μετοχή της εταιρείας -που έχει ένα στόλο άνω των 40 πλοίων- σημείωσε χθες άνοδο 2,26% πριν κλείσει στα 11,32 δολάρια, μετά από μια ελαφρά άνοδο του όγκου συναλλαγών.
Η είδηση του προγράμματος επαναγοράς αποτέλεσε έκπληξη για κάποιους αναλυτές, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι δεν σοκαρίστηκαν πάρα πολύ, αφού η ιδιοκτήτρια εταιρεία μπορεί να υπερηφανεύεται για μια κεφαλαιακή βάση άνω των 300 εκατ. δολαρίων.
“Περιμένουμε σταδιακή ανάπτυξη κεφαλαίων τον επόμενο ενάμιση χρόνο”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ιωάννης Ζαφειράκης. «Κατά δεύτερον, δεν περιμένουμε να καταβληθεί μέρισμα αν δεν φτάσουμε στο τέλος του κύκλου που θεωρούμε ως μια μη-ανάπτυξιακή περίοδος της εταιρείας», κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης