Απόλυτα επιτυχής κρίνεται η επιχειρηματική αποστολή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης στην Τουρκία. Η αντιπροσωπεία του ΕΕΘ βρέθηκε στον Αφιονκαραχισάρ την 1η Νοεμβρίου και στη Σμύρνη την επόμενη ημέρα, όπου πραγματοποίησε επαφές με τα επιμελητήρια και τις τοπικές αρχές, ενώ οι επιχειρηματίες που συμμετείχαν συναντήθηκαν ιδιαιτέρως με συναδέλφους τους και εξέτασαν τις δυνατότητες απευθείας συνεργασιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Αφιονκαραχισάρ η ελληνική αποστολή επισκέφθηκε το τοπικό επιμελητήριο και παρακάθισε σε γεύμα με τις αρχές της περιοχής. Πρόκειται για πόλη της Κεντρικής Τουρκίας με έντονη βιομηχανική δραστηριότητα, που εξελίσσεται ταχύτατα και σε σημαντικό τουριστικό κέντρο, κυρίως λόγω των πολλών ιαματικών πηγών που υπάρχουν στην περιοχή. Στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται να συμβάλλει και το νέο αεροδρόμιο του Αφιονκαραχισάρ, που θα εγκαινιαστεί στις 15 Νοεμβρίου.

Στη Σμύρνη η αποστολή του ΕΕΘ επισκέφθηκε το Εμπορικό Επιμελητήριο, καθώς και το Επιμελητηριακό Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της πόλης, ενώ τα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου συναντήθηκαν και με τον δήμαρχο της πρωτεύουσας της Ιωνίας.

Ο τουρισμός, οι μεταφορές, τα δομικά υλικά, τα τρόφιμα και οι υπηρεσίες βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών της ελληνικής αποστολής, ενώ τα τουρκικά επιμελητήρια εξέφρασαν την επιθυμία για συνεργασία με το ΕΕΘ στο πεδίο των κοινοτικών προγραμμάτων, καθώς οι γείτονες αναγνωρίζουν το υψηλό επίπεδο της τεχνογνωσίας των Ελλήνων στο συγκεκριμένο πεδίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

marinews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης