ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης σχολιάζοντας την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2013 – 2016 αποτελεί την οριστική ταφόπλακα της αυτοδιοίκησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κεντρική Διοίκηση επιλέγει πλέον πολιτικά και απόλυτα συνειδητά να καταστήσει τον μοναδικό θεσμό που στηρίζει τους πολίτες, μια απαξιωμένη δομή που αδυνατεί να ασκήσει τις αρμοδιότητες της και να τον μετατρέψει σε διαχειριστή της ένδειας και της εξαθλίωσης, χωρίς πόρους και προσωπικό.

Οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης έχοντας πλήρη επίγνωση της οικονομικής κρίσης συμβάλλαμε τα μέγιστα στη δημοσιονομική προσαρμογή με περικοπές πάνω από 60% των πόρων μας και προχωρήσαμε σε διαρθρωτικές αλλαγές οι οποίες δεν έγιναν σε κανένα τομέα του κράτους.

Εδώ και μήνες, το χρεοκοπημένο κράτος τιμωρεί την αυτοδιοίκηση και μεταφέρει στους Δήμους την αδυναμία του να προχωρήσει σε συνολικές και δίκαιες μεταρρυθμίσεις.

Οι σημερινές αποφάσεις έρχονται ως συνέχεια της μεθοδευμένης κατασυκοφάντησης του θεσμού τα τελευταία χρόνια. Οι αντιφάσεις και η έλλειψη πολιτικής βούλησης της Κεντρικής Διοίκησης να διορθώσει τα δικά της «κακώς κείμενα», καθώς και οι παθογένειες του συστήματος προβάλλονται ως ευθύνες της αυτοδιοίκησης.

Σήμερα επιλέγεται όχι μόνον η πλήρης περικοπή των πόρων αλλά και, η εν κρυπτώ και χωρίς προηγούμενο διάλογο, υποστελέχωση της αυτοδιοίκησης με την κατάργηση θέσεων και εργαζομένων, χωρίς αξιολόγηση των πραγματικών αναγκών και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι παρεχόμενες υπηρεσίες, επιβεβαιώνοντας ότι το μόνο που ενδιαφέρει δεν είναι η στήριξη της κοινωνίας αλλά η εξόντωση της.

Με τέτοια μέτρα η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να επιτελέσει το ρόλο της. Δεν μπορεί να υπηρετήσει τους πολίτες και να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας κοινωνίας που δοκιμάζεται σκληρά.

Καλώ τους συναδέλφους μου να αντισταθούμε σ’ αυτές τις πολιτικές που οδηγούν την αυτοδιοίκηση σε εξαθλίωση, μετατρέπουν τον πιο κοντινό στους πολίτες και συνταγματικά κατοχυρωμένο θεσμό σε ΚΕΠ και τους αιρετούς σε υπαλλήλους του κράτους.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης