Στην εκπομπή του Σκάι, Τώρα μίλησε ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.Αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις  που έχουν γίνει από την Κυβέρνηση και δεν προβλέπονται από το μνημόνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

YNA, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης:    Νομίζω ότι οι μεταρρυθμίσεις στο εξορθολογισμό του  ασφαλιστικού συστήματος δεν προβλέπονται όλες στο μνημόνιο. Δηλαδή ορισμένες ηλεκτρονικές καταγραφές οι οποίες έχουν γίνει, τα συνολικά στοιχεία για τις συντάξεις  κτλ.  Εμάς  η Τρόικα μας πιέζει για άλλα πράγματα. Εμείς όμως από μόνοι μας  για να αξιοποιήσουμε  καλύτερα  τα  λίγα χρήματα που έχουμε  στην διάθεσή σας  και το Λιμενικό να μπορεί να κάνει καλύτερα τη δουλειά του και να προσφέρουμε υπηρεσίες  στην ναυτιλία, πάμε και μειώνουμε τις δομές μας με τέτοιο τρόπο ώστε να αξιοποιήσουμε  άνδρες και γυναίκες του Λιμενικού που θα τους βγάλουμε στο δρόμο και θα εξοικονομήσουμε χρήματα από ενοίκια, από λειτουργικά  κόστη λιμενικών υπηρεσιών  για να μπορέσουμε να έχουμε περισσότερα χρήματα στη διάθεσή μας, να κινούμε περισσότερο τα σκάφη μας, να δίνουμε στους ανθρώπους μας  τα επιδόματα που χρειάζεται να δίνουμε, γιατί κάνουμε μία πάρα πολύ σκληρή επιχείρηση. Αυτό δεν μας το λέει καμία Τροικα, μας το λεέι η κοινή λογική. Έχουμε συγκεκριμένα χρήματα στη διάθεσή μας και πρέπει αυτά τα χρήματα να τα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τώρα, αν υπάρχει η άλλη πολιτική πρόταση που λέει δεν ακουμπάω τίποτα  και περιμένω από κάπου να γεννήσω  λεφτά  για να χρηματοδοτώ αυτές τις δομές, αυτή η πολιτική πρόταση  βρίσκεται στον αέρα.

Αναφορικά με τις  διαδικασίες διαπραγμάτευσης  OΛΠ με την COSCO
YNA, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης:  Τον Ιούνιο αποφασίσαμε με την COSCO ότι θα πάμε σε μία επέκταση της σύμβασης μας. Διπλασιασμό δηλαδή της επένδυσης που έχουν κάνει οι Κινέζοι στο λιμάνι του Πειραιά και που έχει τριπλασιάσει την κίνηση του λιμανιού του Πειραιά. Θέλουμε να πάμε σε εξαπλασιασμό σε σχέση με τα στοιχεία του 2008,εξαπλασιασμό  με άλλες περίπου συνολικά 1500 νέες θέσεις εργασίας άμεσα και περίπου 3.000 θέσεις εργασίας έμμεσα. Λοιπόν, προχωράμε σε αυτή την επέκταση   της σύμβασης   και περιμένουμε. Έχει σταλεί το τελευταίο σχέδιο της σύμβασης  προς την πλευρά των Κινέζων και ελπίζω ότι μέσα  στις επόμενες  ημέρες θα μας επιστραφεί υπογεγραμμένη.  Γίνεται μία συζήτηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και βρίσκεται σε καλό δρόμο. Αφού καταλήξουμε στο εμπορικό κομμάτι της συμφωνίας, θα την υπερασπιστούμε ενώπιον των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης  με καλύτερο τρόπο. Τι θέλω να σας πω; Γι’ αυτή την συμφωνία οι μόνοι που αντιδρούν είναι το ΚΚΕ που έχει μια πάγια θέση ενάντια σε οποιαδήποτε ιδιωτική επένδυση και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει κανένα άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα που να αντιδρά. Λοιπόν ποιο μήνυμα στέλνουν; Όταν θα προχωρήσουμε  και στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, βλέποντας επενδυτές το μόνο πράγμα μου λένε είναι «Ωραία, είναι ελκυστικός ο Πειραιάς. Τον έχετε διαμορφώσει έτσι που μπορούμε να επενδύσουμε ακόμα περισσότερα χρήματα σε αυτόν και να τον μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο. Να τον κάνουμε το πρώτο λιμάνι της Μεσογείου  και σε επιβατηγή και σε εμπορευματική  κίνηση, όμως θα είναι ισχυρή η σύμβαση μας αν μεθαύριο υπάρχει κυβερνητική αλλαγή και έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος λέει θα διώξω και θα καταγγείλω όλες τις συμβάσεις οι οποίες έχουν  υπογραφεί.  Αυτό είναι κάτι αποτρεπτικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης