ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την πρόκριση στους «16» του Champions League έθεσε ως στόχο ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, μετά τη νίκη κόντρα στη Μονπελιέ, τονίζοντας ότι ο Ολυμπιακός θα κυνηγήσει το… εξάποντο στα δύο παιχνίδια που απομένουν με Σάλκε εκτός και Άρσεναλ εντός.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου:

Για την διασφάλιση της 3ης θέσης και το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα του ομίλου (σ.σ. Σάλκε-Άρσεναλ 2-2): «Ακόμα υπάρχουν 6 βαθμοί να διεκδικήσουμε. Έχουμε σκοπό να πάρουμε και τους 6, έτσι ώστε να πετύχουμε τον βασικό μας στόχο, που είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το γεγονός ότι «αγκάλιασε» την πρόκριση στο Europe League και την… αποφόρτιση από την πίεση και το άγχος: «Το πρώτο παιχνίδι με την Σάλκε δεν ήταν ένα ωραίο ματς. Όλος ο κόσμος το είδε. Από εκεί και πέρα η ομάδα ανταποκρίθηκε πολύ καλά. Με την Άρσεναλ πήγαμε καλά αν και δεν πήραμε το αποτέλεσμα. Μετά ήρθαν δύο νίκες. Όλοι οι παίκτες ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, νιώθουν καλά και όλοι θα δουλέψουν για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για το εάν φοβήθηκε μετά το 1-1 πως η Μονπελιέ θα γύριζε το ματς: «Παρ’ όλο που το γκολ της Μονπελιέ ήρθε στο καλύτερο δυνατό σημείο για εκείνη, ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που κυνηγούσε τη νίκη. Έπαιξε καλύτερα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Ήταν καλύτερος σε όλους τους τομείς, έκανε φάσεις και πάλευε συνεχώς για το αποτέλεσμα».

Εάν το αποτέλεσμα είναι η δική του απάντηση στην αμφισβήτηση που έχει δεχθεί: «Σέβομαι όλες τις γνώμες. Όλες τις απόψεις. Εγώ προσπαθώ να κάνω όσο καλύτερα μπορώ την δουλειά μου.
Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα νέα, με πολλές αλλαγές παικτών σε σχέση με πέρυσι. Ξέρουμε ότι θα πρέπει να βελτιωθούμε και άλλο. Θα πρέπει να δουλέψουμε για να γινόμαστε όλο και καλύτεροι στη συνέχεια. Προκειμένου να βελτιωθούμε και άλλο και να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για την τακτική να περιμένει αρχικά τον αντίπαλο και μετά βγαίνει στην επίθεση: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι δυνάμεων. Το ίδιο κάνει και ο αντίπαλος. Επειδή εμείς βάλαμε γρήγορα γκολ και αυξήσαμε τις δυνάμεις μας, ενώ ο αντίπαλός μας προσπαθούσε ν’ ανασυγκροτηθεί.
Είναι λογικό να γίνεσαι πιο δυνατός όταν σκοράρεις. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε πάντα μπροστά και πάντα πιεστικοί με τους αντιπάλους μας. Το παιχνίδι όμως όσο εξελίσσεται αποκτά την δική του ισορροπία».

Για τον κόσμο, τα συνθήματα για το ματς με την ΑΕΚ και την ώθηση που δίνει στον ίδιο και στην ομάδα: «Είναι κάτι που μας δίνει παραπάνω κίνητρο. Μας βοηθάει πάρα πολύ. Μας ξεσηκώνει. Ξέρουμε ότι περισσότερο απ’ όλους είναι και ο κόσμος που θέλει να κερδίζουμε».

Επιμέλεια: Γιώργος Περράκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης