ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να επιστρέψουν στο δημόσιο 3 δις. by Browse to Save”>Ευρώ ως κρατικές ενισχύσεις που κακώς έλαβαν για την αγορά πλοίων καλούνται ισπανικές εταιρείες μεταξύ των οποίων και ο όμιλος Zara.

Εταιρείες από άλλους κλάδους της Ισπανικής οικονομίας (κλωστοϋφαντουργία, τράπεζες, κ.λ.π.) επωφελούμενοι των χαμηλών αξιών των πλοίων και των φορολογικών πλεονεκτημάτων που απολαμβάνει ο ναυτιλιακός τομέας επένδυσαν στη ναυτιλία αλλά καλούνται τώρα να επιστρέψουν χρήματα στο κράτος καθώς δεν δικαιούνταν φοροαπαλλαγές.

Ο Υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Jose Manuel Soria δήλωσε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα πλήξει τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας η οποία απασχολεί πάνω από 80.000 άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τα φορολογικά οφέλη το 2011. Εκείνη την περίοδο αρκετές τράπεζες στη βόρεια Ισπανία, στη καρδιά της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας, επωφελήθηκαν από τις φορολογικές ελαφρύνσεις για την χρηματοδότηση των πλοίων.

Επίσης, πολλές εταιρείες από άλλους κλάδους επένδυσαν στη ναυτιλία. Μεταξύ αυτών και ο όμιλος της Inditex, ιδιοκτήτης των καταστημάτων Zara, ο οποίος απέκτησε μειοψηφικές συμμετοχές σε ναυτιλιακές εταιρείες.

theseanation

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης