Δεν θα συμμετέχει σήμερα Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13/9 στην κινητοποίηση των Δήμων όλων της χώρας ο Δήμος Πειραιά.

Η κινητοποίηση των Δήμων γίνεται για την αιφνιδιαστική περικοπή της κρατικής επιχορήγησης, που δημιουργεί σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στους Δήμους αλλά ο Πειραιά όπως είπε ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος δεν θα συμμετάσχει γιατί «ο τελευταίος που πρέπει να τιμωρηθεί είναι ο δημότης»….

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τ’ άλλα ο δήμαρχος επιτέθηκε μιλώντας πάντα από την εκπομπή «Τα παράπονά σας στον δήμαρχο» εναντίον όσων έκαναν επέκριναν την κυβερνητική τακτική της έγκρισης έκτακτων επιχορηγήσεων στον Δήμο.

«Ο Δήμος Πειραιά ήταν χρεωμένος Δήμος ακόμη κι όταν η υπόλοιπη Ελλάδα ευημερούσε. Τα οικονομικά του σήμερα είναι ακόμη δραματικότερα, δεδομένης της κρίσης της χώρας. Εν τούτοις 12 και 13 δεν θα κλείσει, γιατί ο τελευταίος που πρέπει να τιμωρηθεί είναι ο δημότης. Θα είναι ανοικτός. Θα συμμετάσχει σε κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις, γιατί δεν κάνει διακρίσεις για το ποιος είναι Πρωθυπουργός, όπως ενδεχομένως κάνουν κάποιοι άλλοι, που περίμεναν να γίνει ο Σαμαράς Πρωθυπουργός  για να διεκδικήσουν», υπογράμμισε ο δήμαρχος στην εκπομπή προσπαθώντας να αιτιολογήσει για ποιο λόγο ο Δήμος Πειραιά δεν συμμετέχει στην κινητοποίηση των Δήμων.

Ακολούθως στην ίδια εκπομπή μιλώντας για τα οικονομικά του Δήμου είπε τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα κάνουμε πράγματα μόλις λύσουμε το πρόβλημα ο Δήμαρχος να γίνεται  καθημερινά «ζητιάνος» για να μην μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι. Και «άκουσον, άκουσον»: Βρέθηκαν «προοδευτικές φωνές», «δημοκρατικές παρατάξεις», οι οποίες κατηγόρησαν το Δήμαρχο, ότι έχει λέει «μπάρμπα στην κορώνη» επειδή εξασφάλισε μια μικρή χρηματοδότηση για να μην μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι τον Αύγουστο. Και δεν ντρέπονται. Και δεν παραιτούνται από δημοτικό αξίωμα. Ντροπή τους. Δεν ζητάμε τίποτα που δεν μας ανήκει.

Δεκαετίες είχε αδικηθεί ο Πειραιάς. Λειτουργεί το λιμάνι μας και δεν χρηματοδοτεί την πόλη μας. Λειτουργεί η μαρίνα Ζέας και δεν χρηματοδοτεί την πόλη μας. Ζητάμε από αυτά που μας χρωστάνε. Ζητάμε το υπέρτατο δικαίωμα του εργαζομένου να πληρώνεται  στην ώρα του. Και μας κατηγορούν γι΄ αυτό. Αυτοί είναι. Τους ξέρει ο Πειραϊκός λαός, τους ξέρει ο Ελληνικός λαός. Οι ίδιες παρατάξεις καταψήφισαν το δικαίωμα της πειραϊκής οικογένειας να έχει θέσει σε βρεφονηπιακό σταθμό το παιδί τους. Όπως καταψήφισαν και την έκπτωση 67% των ρομποτικών κάδων. Πέτυχε ο Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος να μην πληρώσει το 100% του τιμήματος, αλλά μόνο το 33% κι αυτό το καταψήφισαν. Θέλουν ή να το πληρώσουμε ολόκληρο ή να μας πάνε στα δικαστήρια να μας πάρουν ολόκληρο το ποσό επί τόσο…»

Τέλος, μιλώντας ο ίδιος για τα οικονομικά του Δήμου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 10/9 είπε:

«Τα οικονομικά του Δήμου πάντοτε ήταν δύσκολα και τώρα είναι ακόμη δυσκολότερα. Αυτό που θέλω να πω και για τους καινούργιους Δημοτικούς Συμβούλους, εννοώ αυτούς που θητεύουν  για πρώτη φορά, ότι όταν η υπόλοιπη Ελλάδα ευημερούσε και ενδεχομένως σπαταλούσε – δεν θα το κρίνω εγώ- ο Δήμος Πειραιά είχε ήδη χρεοκοπήσει.

Τα 140 εκ. ευρώ χρέος δεν δημιουργήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια. Αντίθετα, τα 140 εκ. ευρώ, τα δύο τελευταία χρόνια έγιναν 130 εκ. ευρώ.

Δημιουργήθηκαν στα πολύ παρελθόντα έτη και κατά την πεποίθηση μας δεν τα χρωστάει ο Δήμος. Είναι λάθος υπολογισμός που κάνει η κεντρική εξουσία. Είναι μια προσπάθεια πειθούς, την οποία έχουμε φθάσει στο τελικό της στάδιο. Μένει η τελική συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αλλά και με τους αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, για να δούμε σε ποιο βαθμό και κατά πόσο, θα διαγραφεί αυτό το άδικο χρέος.

Και κατά πόσο ο Δήμος του Πειραιά, θα έχει για πρώτη φορά, το λιμάνι δικό του ή πόρους από το λιμάνι, που δεν είχε μέχρι τώρα.

Για τα οικονομικά του Δήμου,  θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο.»

Pireas2day.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης