ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πτώση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ (που πρόσκειται στο ΚΚΕ) ολοκληρωθήκαν οι εκλογές για τη νέα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά (ΕΚΠ).
Συγκεκριμένα το ΠΑΜΕ εξέλεξε 8 μέλη στο νέο 19μελές διοικητικό συμβούλιο και συνεπώς δεν μπορεί να εκλέξει πρόεδρο ( θέση που κατείχε την τελευταία περίοδο), αν δεν συνεργαστεί με κάποια άλλη δύναμη. Από την κάλπη προκύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 5 μέλη στο δ.σ. και αναδεικνύεται σε δεύτερη δύναμη, το ΠΑΣΟΚ 4 μέλη ( με οριακή άνοδο!), ενώ πτώση καταγράφει η ΔΑΚΕ (ΝΔ) που εκλέγει μόνο 2 μέλη. Κύκλοι του Εργατικού Κέντρου σημείωναν ότι μόλις τώρα αρχίζει ένας μεγάλος κύκλος διαπραγματεύσεων για τις θέσεις του προεδρείου, ενώ δεν υπενθύμιζαν πως σ’ αυτές τις περιπτώσεις πάγια παράδοση του συνδικαλιστικού κινήματος είναι η εκλογή αντιπροσωπευτικού προεδρείου με την πρώτη δύναμη να εκλέγει τον πρόεδρο, τη δεύτερη τον γραμματέα και την τρίτη τον αντιπρόεδρο του Κέντρου.
«Κάτι τέτοιο όμως σημαίνει ότι το ΚΚΕ θα πρέπει να συνεργαστεί, κατ’ αρχήν με τον ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια με το ΠΑΣΟΚ» σχολίαζαν προς το Portnet.gr οι ίδιοι κύκλοι.

Προσθέτοντας ότι όπως και να έχει, ακόμη κι αν συνεργαστεί μόνο με τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό θα δηλώνει και μια πολιτική στροφή για τον Περισσό, αφού θα «σπάσει» μια γραμμή απομονωτισμού που τηρεί εδώ και πολλά χρόνια. Κάτι που θα αντανακλά αξιοσημείωτα πολιτικά μηνύματα, αφού για ιστορικούς , αλλά και ουσιαστικούς συνδικαλιστικούς λόγους, το ΕΚΠ έχει ξεχωριστή πολιτική σημασία για το ΚΚΕ.portnet

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης