ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς με αφορμή τις δηλώσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Α. Σκορδά, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, όπου στη  τοποθέτησή του σχετικά με την εξαίρεση των εμπόρων από τις νέες ρυθμίσεις, αντί αναπτυξιακής πρότασης, παρέπεμψε τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες που αντιμετωπίζουν θέματα βιωσιμότητας στην δικαιοδοσία του πτωχευτικού κώδικα, δηλώνει τα εξής:

 

“Έκπληξη, προβληματισμό, αλλά και οργή μας προκάλεσαν οι σχετικές δηλώσεις του Υφυπουργού κ. Α. Σκορδά, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά ότι το οικονομικό περιβάλλον έχει καταρρεύσει και λόγω των αιφνίδιων έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στην αγορά έχουν πλέον εξαντληθεί τα όποια οικονομικά αποθέματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε, είναι ότι πίσω από μια πτώχευση ακολουθεί σίγουρα μια οικονομική και κοινωνική τραγωδία, που αφαιρεί την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την περιουσία ανθρώπων, που χρόνια πρόσφεραν στο Δημόσιο και τώρα λόγω των τραγικών αλλαγών που συντελέστηκαν εξαιτίας των μνημονίων, δυστυχώς καταρρέουν. Μία πτώχευση κυρίως όμως στιγματίζει τον επιχειρηματία και του στερεί κάθε προοπτική και δυνατότητα επανεκκίνησης.

 

Θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση νομική και κοινωνική μέριμνα για όλους αυτούς, που με αντίξοες συνθήκες συνεχίζουν να συντηρούν θέσεις εργασίας και να πληρώνουν άδικους φόρους και εισφορές και οι οποίοι δικαιούνται και πρέπει να επιβιώσουν μέσα στα σκληρά μέτρα των μνημονίων. Κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με δίκαιες ρυθμίσεις και όχι με πτωχεύσεις και φυλακίσεις».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης