Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποχωρεί από τον Ολυμπιακό έχοντας κατακτήσει το νταμπλ. Ο Βάσκος με δηλώσεις του τόνισε ότι όλοι θα πρέπει να στηρίξουν το νέο τεχνικό, ενώ απάντησε στην ερώτηση αν θα επέστρεφε στον Ολυμπιακό για ακόμα μία φορά.

Αρχικά ο Βαλβέρδε μίλησε για τον τελικό: «Στους τελικούς το σημαντικό είναι να κερδίζεις. Καθώς προχωρούσε το ματς, πίστεψα ότι θα το πάρουμε, δημιουργούσαμε ευκαιρίες, προσπαθούσαμε πολύ, όμως ο Ατρόμητος αποδείχθηκε πολύ δυνατός, μας εμπόδισε να σκοράρουμε, το ματς ήταν στο 1-1 όμως στο φινάλε βάλαμε το γκολ με τον Φουστέρ και πήραμε το Κύπελλο. Το βασικό είναι να νικάς στους τελικούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το τι κρατάει από τη σεζόν, τόνισε: «Εκτός από το πρωτάθλημα που κατακτήσαμε και ήταν πολύ δύσκολο, το καινούριο είναι το ότι πήγαμε πολύ καλά στην Ευρώπη. Κάναμε καλά παιχνίδια».

Επίσης ο Βαλβέρδε αναφέρθηκε στις επιλογές του και αν θα ήθελε να είχε αλλάξει πράγματα: «Θα άλλαζα πολλά, έχω κάνει πολλές λάθος επιλογές. Αλλά από τα λάθη μαθαίνεις. Αν μπορούσα να άλλαζα κάτι θα ήταν το ματς με την Μέταλιστ να τελείωνε λίγο νωρίτερα…».

Στη συνέχεια κλήθηκε να βρει μια λέξη για να περικλύσει όλα όσα έζησε στον Ολυμπιακό: «Δεν είναι μια λέξη δεν μπορώ μου είναι πολύ δύσκολο να τα πω με μια λέξη. Αν θα μπορούσα να διαλέξω κάτι, αυτό που με άγγιξε περισσότερο ήταν η γενναιοδωρία του κόσμου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχει συνειδητοποιήσει ότι το τελευταίο του επίσημο ματς με τον Ολυμπιακό ανήκει πλέον στο παρελθόν; «Ακόμα όχι, όμως και στο ματς με τίποτα, αλλά μετά στους πανηγυρισμούς άρχισα να το σκέφτομαι».

Στην ερώτηση αν θα επέστρεφε στον Ολυμπιακό, είπε: «Το σημαντικότερο είναι ότι ο πρόεδρος με υποστήριζε πολύ στη δουλειά μου. Αν είναι να ξανάρθω θα πρέπει να συμβεί το ίδιο. Αν πρέπει να πει κάτι για πρόεδρο, σχέση εμπιστοσύνης, εξαιρετική συνεργασία, πάρα πολύ μεγάλη στήριξη».

Κλείνοντας, σημείωσε: «Αυτός που θα έρθει θα προσπαθήσει να κάνει πράγματα που του αρέσουν. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να είσαι στάσιμος, πας προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Αν σταματήσεις να δουλεύεις πας προς τα κάτω. Θα πρέπει όλοι να στηρίξουν το νέο προπονητή».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης