O Δημήτρης Παπαδόπουλος αμαύρωσε το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του Γκουστάβο Πογιέτ με την ΑΕΚ, καθώς με γκολ στο 89ο λεπτό βοήθησε τον Αστέρα να φύγει με το «τρίποντο» από το ΟΑΚΑ.

Καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του ματς έπαιξε η απευθείας αποβολή του Βάργκας, ο οποίος άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες για ένα ημίχρονο.

Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα για τον «δικέφαλο» που παρέμεινε στους 17 βαθμούς και είδε τους Αρκάδες να τους… προσπερνούν στη βαθμολογία, ανεβαίνοντας αυτοί στην τρίτη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΕΚ είχε ρυθμό, ήταν καλύτερη στο α΄ ημίχρονο αλλά έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό… Μπαντή.

Ο τερματοφύλακας του Αστέρα ήταν σε εξαιρετική μέρα και δεν νικήθηκε ούτε από την κόντρα στον Ιγκλέσιας και την αλλαγή στην πορεία της μπάλας μετά από κεφαλιά του Λαμπρόπουλου στο 15΄, ούτε από το εξαιρετικό φάουλ του Βάργκας στο 33΄, ούτε καν στο τετ-α-τετ με τον Αραβίδη στο 39΄. Και στις τρεις περιπτώσεις πραγματοποίησε δύσκολες επεμβάσεις, κρατώντας το «μηδέν».

Τα δεδομένα, ωστόσο, ανατράπηκαν άρδην στην εκπνοή του ημιχρόνου. Αρχικά ο Αστέρας έχασε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Παπαδόπουλου στο 45΄ και αμέσως μετά, βρέθηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λανθαρότε έκανε αντιαθλητικό φάουλ και στην συνέχεια προκάλεσε τον Βάργκας ο οποίος έπεσε στην παγίδα και χτύπησε τον Ισπανό. Καθαρή περίπτωση κόκκινης κάρτας, που έδειξε ο Κουκουλάκης, δευτερόλεπτα πριν σφυρίξει για την ανάπαυλα.

Ο Πογιέτ βρέθηκε αντιμέτωπος με την πρώτη μεγάλη πρόκληση της εν Ελλάδι καριέρας του. Για ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, εναντίον μιας από τις πιο ποιοτικές ομάδες του πρωταθλήματος.

Σ’αυτήν ανταποκρίθηκε με ένα τρικ: ο Γιόχανσον κάλυψε το δεξί άκρο και ο Μάνταλος οπισθοχώρησε για να δώσει βοήθειες στον Σιμόες, που ήταν ο μοναδικός «κόφτης».

Ο Βεργέτης δεν μπόρεσε να βρει το «γιατρικό» για την κίνηση αυτή, ενώ ίσως έπαιξε ρόλο και η κόπωση του Αστέρα, καθώς η μοναδική αλλαγή σε σχέση με το ματς της Πέμπτης με τον ΑΠΟΕΛ ήταν στη θέση του σέντερ φορ, με τον Παπαδόπουλου αντί του Γιάννου (η δεύτερη αλλαγή ήταν ο τερματοφύλακας, καθώς στο Europa League έπαιξε ο Θεοδωρόπουλος).

Η ΑΕΚ απείλησε στο 59΄ με Μπαντή να «απογειώνεται» ξανά και να αποκρούει το φάουλ του Μάνταλου. Στο 75΄ ο Κουκουλάκης ακύρωσε γκολ του Παπαδόπουλου για επιθετικό φάουλ του Μπερτόλιο στον Γκάλο, ωστόσο εν τέλει ο έμπειρος στράικερ βρήκε δίχτυα στο ΟΑΚΑ.

Στο 89΄ η ασταθής απόκρουση του Μπαρόχα στο σουτ του Φούντα και στη συνέχεια η καθυστερημένη αντίδραση του Λαμπρόπουλου, έδωσαν την ευκαιρία στον Δημήτρη Παπαδόπουλο να κάνει το 0-1, χαρίζοντας στους Αρκάδες το πολύτιμο τρίποντο.

ΑΕΚ-Αστέρας 0-1

Γκολ: 89′ Παπαδόπουλος

Κίτρινες: Μπαρμπόσα, Μάνταλος, Γκάλο – Κουρμπέλης, Λανθαρότε, Ιγκλέσιας, Μπερτόλιο

Κόκκινη: 45+1΄ Βάργκας

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ):
Μπαρόχα, Σοϊλέδης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Γκάλο, Σιμόες, Γιόχανσον, Μπαρμπόσα (70′ Μπουονανότε), Μάνταλος (85′ Κορδέρο), Βάργκας, Αραβίδης (70′ Κρισάντους)

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης):
Μπαντής, Λούι, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Ιγκλέσιας, Κουρμπέλης, Μάσα (85′ Φούντας), Μπερτόλιο, Λανθαρότε (68′ Φερνάντεζ), Παπαδόπουλος

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης