Τη δική της πρόταση στην κατηγορία των σπορ coupe μοντέλων παρουσίασε η SEAT στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο όχημα που θυμίζει έντονα το VW Scirocco αλλά είναι και αρκετά μικρότερο από αυτό. Με μήκος 3,78 μέρα (το Scirocco 4,256), ύψος 1,22 και πλάτος 1,8 μέρα είναι σίγουρο ότι πρόκειται για ένα σπορ μοντέλο. Ειδικά με τις 19άρες ζάντες αλουμινίου που παρουσιάστηκε στη Γενεύη έκανε τους πάντες να αναρωτηθούν πότε θα κάνει την εμφάνισή του και στους δρόμους και ιδίως από μία μάρκα που φημίζεται για τις σπορ και αγωνιστικές της ανησυχίες.

Εντυπωσιακές γραμμές από το μελλοντικό (;) σπορ μοντέλο της SEATΑν και το SEAT IBE concept εμφανίστηκε για πρώτη φορά, το εσωτερικό του δεν έγινε γνωστό αλλά σύμφωνα με την εταιρεία πρόκειται για ένα μοντέλο 2+2 θέσεων με άφθονους χώρους για τους εμπρός αλλά μάλλον όχι για τους πίσω επιβάτες. Η ισπανική φίρμα έχει τοποθετήσει στο συγκεκριμένο όχημα έναν ηλεκτροκινητήρα (!) θέλοντας με αυτό τον τρόπο να μας δείξει ότι οι… εποχές τελικά αλλάζουν. Το 0-100 επιτυγχάνεται (σύμφωνα πάντα με την SEAT) σε 9,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα του ηλεκτροκίνητου πρωτοτύπου αγγίζει τα 160 χλμ/ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, δεν έγινε γνωστό αν το συγκεκριμένο πρωτότυπο πρόκειται να περάσει στη γραμμή παραγωγής. Όμως, είναι σχεδόν σίγουρο ότι παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης για να δουν οι άνθρωποι της SEAT τις αντιδράσεις του κοινού και ανάλογα να κάνουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Δείτε το SEAT IBE από την παρουσίασή του στην έκθεση της Γενεύης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης