Γράφει ο Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί να μην κατάφερε να κλειδώσει το Πρωτάθλημα στην Μαλαισία, αλλά με την νίκη του ο Francesco Bagnaia της Ducati εφτασε μια ανάσα μακριά, με έναν μόνο αγώνα να απομένει.

Πλέον ο Bagnaia πάει με 23 βαθμούς διαφορά στον τελικό της Valencia (με 25 βαθμούς να δίνονται για μια νίκη) και χρειάζεται μόνο να τερματίσει στην 14η θέση για να πάρει το Πρωτάθλημα, ακόμα και αν ο βασικός του αντίπαλος, Fabio Quartararo, κερδίσει τον αγώνα!

Στην Μαλαισία ο Bagnaia έκανε μια πολύ καλή εκκίνηση και κατάφερε να στρίψει δεύτερος από την ένατη θέση, πίσω από τον κάτοχο της pole position, Jorge Martin. Ο Fabio Quartararo της Yamaha είχε επίσης μια καλή εκκίνηση και είχε ανέβει θέσεις, ενώ ο Aleix Espargaro της Aprilia έχασε μια θέση στον πρώτο γύρο και ήταν πίσω στην 12η.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κορυφή του αγώνα άλλαξε, όταν ο Jorge Martin έχασε το μπροστινό και έπεσε στην πέμπτη στροφή του έβδομου γύρου, αφήνοντας την πρώτη θέση στα χέρια του Bagnaia. Ο Ιταλός δεν μποορύσε να πανυγηρίσει ακόμα την κατάκτηση, καθώς ο Quartararo έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα, έχοντας ανέβει μετά την πτώση του Martin στην τρίτη θέση. Ανάμεσα στους δύο διεκδικητές του τίτλου βρισκόταν ο Enea Bastianini, της Gresini Ducatι, και όλοι περιμένανε να δούνε αν θα υπάρξουν εντολές από την ομάδα για να μην γίνει προσπέραση.

Κάτι τέτοιο όμως φαίνεται δεν υπήρξε και ο Bastianini έκανε την κίνησή του από την εσωτερική του Bagnaia στην 4η στροφή του 11ου γύρου και πέρασε πρώτος! Λίγους γύρους αργότερα, ο Bagnaia θα κατάφερνε να απαντήσει και παρά τις προσπάθειες του Bastianini μέχρι τον τελευταίο γύρο, ήταν ο αναβάτης της εργοστασιακής Ducati που πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού, φτάνοντας μια ανάσα μακριά από το να γίνει ο πρώτος αναβάτης της Ducati που κατακτά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας μετά τον Casey Stoner το 2007.

Ο Fabio Quartararo, παρά το κάταγμα στο δάχτυλο του αριστερού του χεριού, κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση και να κρατήσει τις, έστω και αμυδρές ελπίδες του, ζωντανές. Όσο για τους Enea Bastianini και Aleix Espargaro (o οποίος τερμάτισε τελικά 10ος) είναι και επίσημα εκτός διεκδίκησης του τίτλου, με τον Aleix μάλιστα να κινδυνεύει να χάσει και την τρίτη θέση από τον Bastianini. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης