Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Από το 2020 που πέρασε η Norton στα χέρια του ινδικού κολοσσού TVS Motor Company δεν μας είχε Στην TFT οθόνη των 6 ιντσών υπάρχει δυνατότητα να παρακολουθήσεις μέσω κάμερας τι συμβαίνει πίσω σου.δείξει σημάδια εξέλιξης. Η μοναδική προσπάθεια που είχαμε δει να βγαίνει από τις νέες εγκαταστάσεις της φίρμας στο Solihull της Αγγλίας ήταν ένας δικύλινδρος κινητήρας 650 κ.εκ. ο οποίος τοποθετήθηκε στο μοντέλο RX6 της Cyclone.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη λοιπόν σοβαρή προσπάθεια της Norton στη νέα της εποχή έχει να κάνει με έναν εντυπωσιακό superbike. Πρόκειται για το V4SV, μια σπορ μοτοσικλέτα η οποία όπως αναφέρει η ίδια η Norton είναι η “πιο πολυτελής superbike που έχει φτιαχτεί στην Αγγλία”, κάτι που μπορεί να δικαιολογηθεί από τα υψηλού επιπέδου περιφερειακά και τον περιορισμένο αριθμό παραγωγής.

Άκρως εντυπωσιακή η carbon έκδοση της V4SV από τη Norton.

Αυτή είναι η πρώτη μοτοσικλέτα στην TVS Motor εποχή της Norton

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κινητήρας που θα κινήσει την V4SV είναι ένας V4 1.200 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 185 ίππους και 125Nm Το μονόμπρατσο ψαλίδι είναι αλουμινένιο και συνεργάζεται με αμορτισέρ της Ohlins.ροπής. Τον κινητήρα συνοδεύουν υψηλού επιπέδου ηλεκτρονικά με αισθητήρες έξι αξόνων IMU, σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης ευαίσθητο στις κλίσεις, επιλογές οδήγησης, quickshifter στο κιβώτιο ταχυτήτων και ηλεκτρονικό αμορτισέρ τιμονιού. Το αλουμινένιο σωληνωτό πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από την TIG και έχει περάσει στο χέρι βούρτσα για να έρθει στο χρώμα του “καθρέπτη”.

Οι αναρτήσεις είναι της Ohlins με πιρούνι NIX30 εμπρός και μονό αμορτισέρ TTXGP πίσω, ενώ τα φρένα είναι της Brembo με δίσκους 330mm. Το κουστούμι της μοτοσικλέτας είναι από ανθρακονήματα, το ίδιο και το ρεζερβουάρ, ενώ έχει ενισχύσεις από κέβλαρ στο υποπλαίσιο και τη σέλα. Τα χρώματα είναι επίσης μοναδικά για την V4SV καθώς θα είναι διαθέσιμο στο γνωστό ασημί Manx με μαύρες και κόκκινες πινελιές. Οι ζάντες θα είναι κόκκινες, ενώ θα έχει carbon “κοιλιά” στο φέρινγκ. Η δεύτερη έκδοση θα είναι full carbon με τροχούς της BST και αλουμινένια μαρσπιέ και χειριστήρια. Η τιμή της μοτοσικλέτας δεν έχει ανακοινωθεί αλλά αναμένεται να είναι τσουχτερή.

Πολλές ιδιαίτερες λεπτομέρειες στη μοτοσικλέτα όπως η χειροποίητη σέλα και η βρετανική σημαία στην ουρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος της Ducati και των Grand Prix, Paul Smart

Το καινούριο μοντέλο της Zongshen έχει κινητήρα της Norton

Norton motorcycles: Επαναφορά στο προσκήνιο με Ινδική παρέμβαση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης