4ος Αγώνας, 6 Μαϊου 2018

Του Νίκου Τσαμάνδουρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απίστευτα πράγματα συνέβησαν σήμερα στη Χερέθ, δικαιώνοντας το θεσμό στο θέμα «θέαμα». Ο αγώνας τα είχε όλα, προσπεράσεις, «σωσίματα» και πτώσεις, πτώσεις άνευ προηγουμένου!

Μπορεί το φαβορί θεωρητικά να ήταν ο Cal Crutchlow, pole position ένεκα, ωστόσο αυτός που ξεχώρισε πεισματικά στην πρώτη στροφή ήταν ο Jorge Lorenzo. Άντεξε μάλιστα και για 6 έξι γύρους την πίεση του Marquez, μέχρι το «μυρμήγκι» να εκμεταλλευτεί την κατάλληλη στιγμή και να περάσει μπροστά. Εν τω μεταξύ πίσω, σε 3η και 4η θέση ανέβαιναν οι πρωταγωνιστές της καταστροφής που έμελλε να συμβεί στον επόμενο γύρο. Οι Pedrosa και Dovizioso είχαν πλησιάσει με την 3η θέση να εναλλάσσεται μεταξύ τους συνεχώς και τον σαφώς γρηγορότερο Dovizioso να επιχειρεί την προσπέραση για τη 2η θέση. Ένα άνοιγμα της γραμμής του DesmoDovi, ένα block pass στου Lorenzo και ένα «απλά κοιτάω τη γραμμή μου» από το Dani Pedrosa, μεταφράστηκαν σε «φλιπεράκι» με μπάλα τον Lorenzo που, αφού ακούμπησε τον Pedrosa προκαλώντας του ένα θεαματικό highsiding, βρέθηκε και στο διάβα του Dovizioso, ο οποίος χωρίς περιθώριο αντίδρασης βρέθηκε για μια ακόμα φορά στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, με αποτέλεσμα οι τρεις αναβάτες να δουν τον αγώνα τους να τελειώνει ενώ έπεφτε η σκόνη της αμμοπαγίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την όλη ταραχή δεν άφησε ανεκμετάλλευτη ο Marc Marquez, που αν και είχε τη .. «στιγμή» του νωρίτερα στον αγώνα, απλά άνοιξε διαφορά σε ένα μοναχικό δρόμο, με το βάθρο να συμπληρώνεται απροσδόκητα από τους Johann Zarco και Andrea Iannone. Πολύ καλό αγώνα έκανε ο Danilo Petrucci τερματίζοντας στην 4η θέση, αφού έδωσε ωραίες μάχες με το Valentino Rossi, που με τη σειρά του δύσκολα κράτησε την 5η θέση μπροστά από τον Jack Miller, δείχνοντας πως τα άλυτα θέματα για τη Yamaha συνεχίζονται, γεγονός που επιβεβαιώνεται άλλωστε και από την 7η θέση του Maverick Viniales. Οι άπειρες πτώσεις έκαναν μεταξύ άλλων και τους Bautista, Morbidelli και Kallio να συμπληρώσουν την 10άδα χαρίζοντας εξίσου απρόσμενα, βαθμολογικά και μη, χαμόγελα στις ομάδες τους.

Συνολικά 7 αναβάτες δεν τέλειωσαν ποτέ τον αγώνα τους, με πτώσεις να σημειώνουν -εκτός από τους Dovizioso, Pedrosa και Lorenzo- οι Crutchlow, Luthi και Rins, ενώ πριν καν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος είχε εγκαταλείψει και ο Aleix Espargaro.

Aναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα εδώ, με το αγωνιστικό μας ραντεβού να ανανεώνεται για τις 20/5 και το γαλλικό Grand Prix.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης