Είναι γεγονός πως στα σύγχρονα αυτοκίνητα η τεχνολογία επηρεάζει σε υψηλό βαθμό την ασφάλεια τόσο των Η τεχνολογία βοηθά στην πρόληψη ατυχημάτων αρκεί να μην… επαναπαυόμαστεεπιβατών όσο και του ίδιου του οχήματος.

Τα συστήματα ασφαλείας αποτρέπουν… συγκρούσεις, «βλέπουν» τους πεζούς που ετοιμάζονται να εισέλθουν στο δρόμο, φρενάρουν το αυτοκίνητο μόνο του και γενικά προστατεύουν από δυσάρεστες επαφές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τεχνολογία αυτή κοστίζει αρκετά χρήματα και σκοπό έχει να μειώσει τα ποσοστά εμπλοκής σε ατυχήματα. Ωστόσο παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα σύγχρονα οχήματα εφοδιάζονται με αυτή, οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν μειώνουν το κόστος στα ασφάλιστρα.

H ασφάλεια εκτός του ότι είναι υποχρεωτική μπορεί να μας σώσει και από δυσάρεστες καταστάσεις...

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγαλύτερο το κόστος στα σύγχρονα ανταλλακτικά

Έχετε αναρωτηθεί γιατί; Η απάντηση είναι απλή καθώς οι τεχνολογίες στα καινούργια οχήματα αλλά και η Η επισκευή σε ένα καινούργιο αυτοκίνητο κοστίζει περισσότερα χρήματα…επισκευή τους κοστίζει περισσότερα χρήματα. Για παράδειγμα, ένας προφυλακτήρας σε ένα παλιό όχημα μπορεί να κοστίζει 500 ευρώ, όμως σε ένα καινούργιο που έχει και αισθητήρες ή ακόμα και κάμερες το ποσοστό αυτό εκτοξεύεται σε διπλάσια ή ακόμα και τριπλάσια τιμή.

Με λίγα λόγια αν καταστραφεί σε περίπτωση σύγκρουσης ο προφυλακτήρας με τους αισθητήρες, θα κόστιζε πολύ περισσότερα χρήματα σε μία ασφαλιστική εταιρεία από το να πληρώσει χρήματα για την επισκευή ενός τυπικού απλού προφυλακτήρα.

Η επισκευή ενός παλιού συγκριτικά με έναν σύγχρονο προφυλακτήρα έχει διαφορά στο κόστος...

 

Δεν υπάρχει μείωση στα ατυχήματα

Σύμφωνα με στοιχεία και έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, τα ατυχήματα δεν έχουν μειωθεί σε τέτοιο Όσο δεν μειώνονται τα κόστη από κλοπές, ατυχήματα κ.λπ. είναι λογικό να μην πέφτουν οι τιμές…βαθμό που να δίνουν τη δυνατότητα στις ασφαλιστικές εταιρείες να έχουν κέρδη άρα δεν μπορούν να μειώσουν το κόστος στα ασφάλιστρα. Ένα ακόμα στοιχείο αφορά στις κλοπές που αυξάνονται και το κόστος αυτό μετακυλά στις εταιρείες που με τη σειρά τους καλούνται να πληρώσουν τη ζημιά.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ανθρώπινη συμπεριφορά που γίνεται ολοένα και χειρότερη πίσω από το τιμόνι. Η χρήση κινητού, η απροσεξία, η ψυχολογία, όπως και άλλοι παράγοντες επηρεάζουν τον τρόπο που οδηγούμε, γεγονός που αποφέρει δυσάρεστες εκπλήξεις. Όλα τα παραπάνω μεταφράζονται σε επιπλέον κόστος για τις ασφαλιστικές εταιρείες άρα και αυτοί είναι οι λόγοι που οι τιμές δεν… πέφτουν.

Ακόμα και η ηλικία παίζει ρόλο στο κόστος της ασφάλειας....

 

Μείωση του κόστους

Αν το ψάξουμε λίγο παραπάνω και θέλουμε να πετύχουμε μείωση σε αυτά που πληρώνουμε για ασφάλεια θα πρέπει να κοιτάξουμε άλλους παράγοντες. Για παράδειγμα η ηλικία του οδηγού, η ασφαλιστική αξία του οχήματος, το ύψος της απαλλαγής, η διάρκεια του συμβολαίου, το επάγγελμα που κάνουμε κ.ά. συμβάλλουν στην μείωση του ποσού που πληρώνουμε για ασφάλεια.

Αν θέλετε να μειώσετε τα κόστη για την ασφάλεια αυτοκινήτου υπάρχουν τρόποι! 

Πατώντας ΕΔΩ θα δείτε 10 tips του insurancemarket.gr για έξυπνη τιμολόγηση του οχήματός σας καθώς και εκπτώσεις που μπορείτε να έχετε και ίσως δεν έχετε σκεφτεί.

 

Μπαίνεις στην σελίδα της insurancemarket.gr, διαβάζεις τι πρέπει να κάνεις και κερδίζει χρήματα...

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης