Μια νέα τεχνολογία φωτιστικών σωμάτων που προσφέρει άριστη ορατότητα και συγχρόνως δεν «τυφλώνει» τους άλλους οδηγούς -ακόμα και στη μεγάλη σκάλα- λάνσαρε η Ford.

Πρόκειται για το πρωτοποριακό σύστημα «Glare-Free Highbeam», το οποίο είναι διαθέσιμο στα καινούργια S-MAX, Galaxy και Edge. Χάρη σε μια κάμερα που είναι τοποθετημένη στο παρμπρίζ και τους ειδικά σχεδιασμένους προβολείς, ανιχνεύει τα φώτα διερχόμενων οχημάτων, μοτοσικλετών ή ποδηλατών σε απόσταση έως 800μ. τη νύχτα, «μπλοκάροντας» το τμήμα της δέσμης, χωρίς να θαμπώνει τους υπόλοιπους οδηγούς και δικυκλιστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τεχνολογία Glare-Free Highbeam συνεργάζεται με το σύστημα Auto High Beam της Ford και τους προβολείς Ford Dynamic LED με Adaptive Front Lighting System, που μπορούν να προσαρμόζουν τη δέσμη και την ένταση των προβολέων σε μία από τις επτά ρυθμίσεις, ανάλογα με την ταχύτητα, τον φωτισμό περιβάλλοντος, τη γωνία του τιμονιού, την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και την ενεργοποίηση των καθαριστήρων του παρμπρίζ.

Έτσι, η μεγάλη σκάλα μπορεί να είναι αναμμένη συνεχώς, δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να βλέπει πολύ μεγαλύτερο μέρος του δρόμου μπροστά -χωρίς να διασπά την προσοχή των άλλων χρηστών.

Ανακαλύψτε όλες τις τεχνολογίες των μοντέλων Ford

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης