Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι η αυτονομία τους. Εκατό, 150, άντε το πολύ 200 χιλιόμετρα μπορούν να καλύψουν τα εν λόγω οχήματα, με αποτέλεσμα να απευθύνονται σε συγκεκριμένο πελατολόγιο, αφού δεν ενδείκνυνται για μεγάλες αποστάσεις.

Τη λύση φαίνεται πως δίνει η εταιρεία Tesla, η οποία παράγει τέτοιου είδους οχήματα και μάλιστα της πολυτελούς κατηγορίας. Όπως θα δείτε και στο σχετικό video, εμφανίζονται δύο περιπτώσεις. Μία κλασική, όπου ένα αυτοκίνητο σταματά σε πρατήριο υγρών καυσίμων για ανεφοδιασμό, και ένα Tesla στο οποίο αλλάζονται οι μπαταρίες. Η αλλαγή στο ηλεκτρικό Tesla διαρκεί 90 δευτερόλεπτα, ενώ στην άλλη περίπτωση το καύσιμο συνεχίζει να εισέρχεται στο ντεπόζιτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με λίγα λόγια, η εταιρεία θέλει να δείξει πως, αν τα πρατήρια ήταν εφοδιασμένα με ειδικές μπαταρίες, τότε δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα και με την αυτονομία των συγκεκριμένων αυτοκινήτων. Σίγουρα πρόκειται για μία σκέψη που μπορεί να φαίνεται περίεργη, αλλά μη νομίζετε ότι απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης