Με την κατηγορία των supermini να γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστική και τους κατασκευαστές να παρουσιάζουν συνεχώς νέες προτάσεις, η Renault ήταν υποχρεωμένη να δώσει τη δική της απάντηση.

Το Clio είναι ένα τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα στην Ευρώπη, ωστόσο, βρίσκεται στην αγορά από το 2012, σε αντίθεση με τα VW Polo, Ford Fiesta, Seat Ibiza, Citroen C3 και Nissan Micra, τα οποία είναι ολοκαίνουργια και σαφώς πιο σύγχρονα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Γάλλοι έχουν στα σκαριά τη νέα γενιά του Clio, με τους σχεδιαστές και μηχανικούς να εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να δημιουργήσουν το επόμενο best seller. Το καινούργιο μικρό αναμένεται να παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της έκθεσης του Παρισιού, έχοντας αναβαθμιστεί σε όλα τα σημεία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το design του είναι ακόμη πιο μοντέρνο και νεανικό, με την καμπίνα να διακρίνεται για την άνεση, την ασφάλεια και τις high tech τεχνολογίες. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ποιότητα και τη συνδεσιμότητα.

Κάτω από το καπό θα δούμε τον τρικύλινδρο 0.9 TCe κινητήρα και τον καινούργιο 1.3 turbo. Επίσης, λέγεται ότι ετοιμάζεται και μία mild hybrid έκδοση με ηλεκτρικό κύκλωμα 48 volt, με τους ανθρώπους της Renault να προβληματίζονται όσον αφορά στους diesel, καθώς βλέπουν τις εκδόσεις πετρελαίου να περνούν στο περιθώριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης